r
Nosalty Logó

Olaj nélküli fánkocska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olaj nélküli fánkocska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 456 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1821 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 271 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 456 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1821 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kanál cukorral meleg tejben felfuttatjuk, alaposan elkeverjük és letakarva hagyjuk pár percig, utána öntjük a többi hozzávalóhoz.
  2. A lisztet, a sót, a maradék cukrokat és a joghurtot összedolgozzuk az élesztős tejjel.
  3. Könnyű tésztává gyúrjuk és ha igényli, még teszünk hozzá lisztet! Vigyázzunk, ne legyen túl kemény és nehéz a tésztánk!
  4. Meleg helyre tesszük 20-30 percre, amíg előkészítjük a sütőt és a sütőlapokat. Alaposan bemelegítjük a konyhát, hogy a tészta könnyen meg kelljen!
  5. Ha a tészta megkelt, alaposan átdolgozzuk még egyszer és a kettészedjük. Az egyik felét visszatesszük kelni, míg a másikat sodrófával legalább 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Természetesen, ha leragad, akkor picit lisztezzük!
  6. Fánk formára szaggatjuk, majd a szaggatott formákatsütőlemezre tesszük és megint 20 percre letakarva meleg helyen kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőbe, alacsony-majd közepes lángon kezdjük el sütni, ott szépen duplájára dagad, és addig sütjük, amíg szép aranybarnás színe nem lesz. Ez kb 15-20 perc.
  8. Tálalhatjuk lekvárral, csokiöntettel, vaníliasodóval megszórva krokanttal (én például forrócsoki port kevertem össze vaníliás cukorral, és abban hempergettem meg a fánkokat).
  9. Tipp: Mivel olaj nélkül készült fánkról beszélünk, nyilván más íze lesz és az állaga is más. Kevésbé ragad meg rajta a cukros szórás, így célszerű kicsit tejjel megspriccelni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11678
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötlet onnan jött, hogy fánkot szeretnék, de a lehető legkevesebb zsiradék felhasználásával, valamint meg akartam szabadulni a mentás joghurttól (nem igazán ízlett). Így a tésztába nem kellett citromot reszelnem, az aromát maga a joghurt adta! Sajnos nincs még pogácsaszaggatóm, így kénytelen voltam pohárral kiszaggatni a formákat. A közepére a kis lyukat meg az olívaolaj kupakjával készítettem. A kiszaggatott fánkokat sütőlemezre teszem és megint 20 percre letakarva meleg helyen kelesztem.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek