Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Tegnap megcsináltam ebédre és nagyon fincsi lett. A gombócok valóban több lisztet "vettek fel", ill. én végül elhagytam a búzadarát, de nagyon jó állagúak lettek így is, valamint külön főztem ki őket nem a levesben. A gomba is elmaradt, mert nem mindenki szereti a családban viszont ment bele helyette kelbimbó és karalábé. Szerintem máskor is készíteni fogom. köszi a receptet.
Kedves Kitti! Koszonom ezt a kivalo receptet, elkeszitettem ma a levesedet, hat mennyei finom, zsuzsa.sulyoknak is koszonom a gombocos tippeket, tanacsod szerint megvartam mig kihul es lecsopog egy szuroben a krumpli leve, es majdnem hidegen gyurtam meg es hat hibatlan lett a gomboc. Egy szonak is szaz a vege, en mindenkinek bizalommal ajanlom ezt a levest, nagyszeruuuuu, szep napot :D
Ez a recept krumpligombócostul úgy tökéletes ahogy van!!! Ez volt ma az Anyák nap-i levesünk, és minden Anyukának ízlett! Köszönöm, hogy még egy finomsággal bővíthettem tartalmas leves kollekciómat:))))
Kedves Kitti!
-Bocs., a krumpligombóchoz írnék néhány "tapasztalati trükköt", remélem nem haragszol.
-nálam: 20 dkg krumpli, kb. 15 dkg liszt, 1 egész tojás, só, petr. zöld, -de, nem is ez a lényeg, hogy "sikeres", legyen a gombóc, hanem, szerintem, néhány "apró trükk"..
-pl.: -a főtt krumplit szűrőben! leszűrni (nem csak leönteni a levét), a szűrőt, utána, nem árt rátenni a főzőedényre, amit, nem árt visszatenni, a már lezárt "gázégőre", (ha azon főtt), - a lényeg, szerintem, hogy jól "leszáradjon" a krumpli, amit melegen, de nem forrón!, átnyomunk a krumplinyomón (ha van), ha nincs, próbáljuk jól összetörni, aztán megvárjuk, amíg kihűl! -aztán keverjük össze a többivel...
-ezek után, (ha van) lisztezett gyúródeszkán, vagy lisztezett bármilyen felületen, kis maroknyi darabkákból, kb. mutatóujj vastagságú "kígyókat" próbáljunk "söndörgetni", ezeket, ott helyben próbáljuk éles késsel, max.!, 2 cm-es darabokra vagdosni...
-(a nagyon "perverzek", egyenként, még "meggömbölgethetik" a tenyerükben?)...
-a felvagdosott gombócokat érdemes! -egy, enyhén lisztezett tálcára áttenni, azon kicsit "rázogatni", és onnan, ahogy Kitti írja, a kész levesbe beledobálni.
-(mindezt, lehetőleg, elég gyorsan kell csinálni, (jó ha van segítség), -mivel tapasztalataim szerint, a "tészta" egyre jobban lágyul, ---és így nő a "gürc" lehetősége...
-amúgy, szerintem, a "krumpligombóc", nagyon sok, - főleg, tejszínes, tejfölös, "savanyított" ragulevesekben nagyon finom...
-Még egyszer elnézést kérek Kittitől, és mindenkitől akinek ez "evidens", -én csak a magam "gürceiből" kiindulva próbálok segíteni....-bocs.
Köszönöm, nekem segítség volt a leírás és még ahhoz is kedvet kaptam így első alkalommal, hogy "perverzkedve meggömbölgessem" a gombócokat :D
A leves pedig nagyon-nagyon finom lett, Apukám is nagyon megdicsérte :)
Szia manikola, nekem annak idejen anyukam tanitotta meg a krumplis gombocot. Mindig azt mondta, hogy uj krumplibol nem lehet. Meg kell varni, amig kihul a tortkrumpli es akkor lehet nekifogni a tesztanak. A meleg krumpli nagyon sok lisztet vesz fel, es akkor is nyulos marad. Egyebkent, amikor lusta vagyok es ilyesmi levest fozok, akkor elofordul, hogy veszek keszen vasarolhato gnoccit es azt fozom bele. Ugyanis az tulajdonkeppen az olaszok krumpli gomboca. :) Ja es tok szabalyos ki gombocok, en imadom.
Én most csak a gombóc részét akartam használni a receptből. (A leves része improvizáció alapján készült.) Szóval a gombóc: SZÉTFŐTT!! Anyukámmal konzultáltam telefonon, ő azt mondja, hogy a krumpli fajtája nem mindegy, lehet, hogy itt bukott nálam a dolog.
Kedves Kitti! Te milyen krumplit használtál? Én olyan szép gombóckákat szeretnék főzni, mint amilyen a képen van.
A gombócot szerintem elrontottam, nagyon lágy lett, szinte kifolyt a kezemből ahogy dobáltam be a levesbe, pedig sokkal több lisztet tettem bele. Milyen állagú legyen a nyers gombóc? Amúgy a leves nagyon fincsi, bár marhából készült, mert nem eszünk disznóhúst.
Kedves Kitti, most készült el a levesed, és csoda finom lett! Annyit változtattam rajta,hogy zöldborsót nem tettem bele,mert nem volt itthon, de így is nagyszerű :)
Üdv, kedves Kitti. Megtetszett a levesed (én azok közé tartozom, akik MÉG nem ismerik), de mondd csak, az elkészítési javaslat 3. pontjánál -tól nem lépett be véletlenül egy "félrefordító" program?
Hozzászólások (41)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. november 11-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: húsos leves + könnyed főzelék minden napra
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 24-én kiemeltük cikkünkben: Heti ételhoroszkóp: ez a FORRÓ LEVES illik csillagjegyedhez ebben a cidriben
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 9-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: a hétre mindenbe CUKKINIT tettünk - főzzetek velünk!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. február 27-én kiemeltük cikkünkben: 13 forró és laktató leves, amitől a téli mínuszokat is könnyebben veszed
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. január 7-én kiemeltük cikkünkben: HETI MENÜ: burgonya, krumpli - imádjuk, és mindenbe belerakjuk!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. szeptember 10-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: nagykedvenc őszindító fogások a szilva főszereplésével
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 11-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: itt a zsenge fejtett nyári cukorborsó, tegyük bele mindenbe!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. május 29-én kiemeltük cikkünkben: Apró fortélyokkal akár a felére is csökkenthetjük az élelmiszerpazarlás mértékét - így!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. március 31-én kiemeltük cikkünkben: 30 étel, amit áprilisban el kell készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. március 1-jén kiemeltük cikkünkben: 31 étel, amit márciusban el kell készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. január 27-én kiemeltük cikkünkben: 14 lélekmelegítő forró fogás a téli cidrire
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. január 5-én kiemeltük cikkünkben: TOP 11 izgalmas gombócleves
Üdvözlettel, NoSalty
Tegnap megcsináltam ebédre és nagyon fincsi lett. A gombócok valóban több lisztet "vettek fel", ill. én végül elhagytam a búzadarát, de nagyon jó állagúak lettek így is, valamint külön főztem ki őket nem a levesben. A gomba is elmaradt, mert nem mindenki szereti a családban viszont ment bele helyette kelbimbó és karalábé. Szerintem máskor is készíteni fogom. köszi a receptet.
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. október 21-én kiemeltük cikkünkben: Mit főzzek ma? 2016.10.22. szombat
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. június 27-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: könnyű ételek a forró nyárban
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. június 13-án kiemeltük cikkünkben: Heti menü: gyümölcsszüret befőzéssel
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. december 22-én kiemeltük cikkünkben: 3+1 tipp, ha túletted magad Karácsonykor
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. október 11-én kiemeltük cikkünkben: Főzz vasárnap maradékból!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. augusztus 13-án kiemeltük cikkünkben: 17 alapvető szabály a konyhában
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. június 10-én kiemeltük cikkünkben: 19 príma betevő zsenge zöldborsóból
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. május 27-én kiemeltük cikkünkben: Gyereknapra szeretettel
Üdvözlettel, NoSalty
Köszönöm, elkészült, finom:)
Évek óta gondolkoztam a próbán és meggyőzött a klassz fotód is.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. április 17-én kiemeltük cikkünkben: A 25 legfinomabb burgonyás étel
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. január 31-én kiemeltük cikkünkben: Top 7 krumplipüré-mentő ötlet
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Kitti! Koszonom ezt a kivalo receptet, elkeszitettem ma a levesedet, hat mennyei finom, zsuzsa.sulyoknak is koszonom a gombocos tippeket, tanacsod szerint megvartam mig kihul es lecsopog egy szuroben a krumpli leve, es majdnem hidegen gyurtam meg es hat hibatlan lett a gomboc. Egy szonak is szaz a vege, en mindenkinek bizalommal ajanlom ezt a levest, nagyszeruuuuu, szep napot :D
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. január 10-én kiemeltük cikkünkben: 2014 legnépszerűbb levesei
Üdvözlettel, NoSalty
hát ez tuti finom elkészitem
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. szeptember 12-én kiemeltük cikkünkben: 27 féle hétvégi menü - variáld kedvedre!
Üdvözlettel, NoSalty
Ez a recept krumpligombócostul úgy tökéletes ahogy van!!! Ez volt ma az Anyák nap-i levesünk, és minden Anyukának ízlett! Köszönöm, hogy még egy finomsággal bővíthettem tartalmas leves kollekciómat:))))
Kedves Kitti!
-Bocs., a krumpligombóchoz írnék néhány "tapasztalati trükköt", remélem nem haragszol.
-nálam: 20 dkg krumpli, kb. 15 dkg liszt, 1 egész tojás, só, petr. zöld, -de, nem is ez a lényeg, hogy "sikeres", legyen a gombóc, hanem, szerintem, néhány "apró trükk"..
-pl.: -a főtt krumplit szűrőben! leszűrni (nem csak leönteni a levét), a szűrőt, utána, nem árt rátenni a főzőedényre, amit, nem árt visszatenni, a már lezárt "gázégőre", (ha azon főtt), - a lényeg, szerintem, hogy jól "leszáradjon" a krumpli, amit melegen, de nem forrón!, átnyomunk a krumplinyomón (ha van), ha nincs, próbáljuk jól összetörni, aztán megvárjuk, amíg kihűl! -aztán keverjük össze a többivel...
-ezek után, (ha van) lisztezett gyúródeszkán, vagy lisztezett bármilyen felületen, kis maroknyi darabkákból, kb. mutatóujj vastagságú "kígyókat" próbáljunk "söndörgetni", ezeket, ott helyben próbáljuk éles késsel, max.!, 2 cm-es darabokra vagdosni...
-(a nagyon "perverzek", egyenként, még "meggömbölgethetik" a tenyerükben?)...
-a felvagdosott gombócokat érdemes! -egy, enyhén lisztezett tálcára áttenni, azon kicsit "rázogatni", és onnan, ahogy Kitti írja, a kész levesbe beledobálni.
-(mindezt, lehetőleg, elég gyorsan kell csinálni, (jó ha van segítség), -mivel tapasztalataim szerint, a "tészta" egyre jobban lágyul, ---és így nő a "gürc" lehetősége...
-amúgy, szerintem, a "krumpligombóc", nagyon sok, - főleg, tejszínes, tejfölös, "savanyított" ragulevesekben nagyon finom...
-Még egyszer elnézést kérek Kittitől, és mindenkitől akinek ez "evidens", -én csak a magam "gürceiből" kiindulva próbálok segíteni....-bocs.
-
Köszönöm, nekem segítség volt a leírás és még ahhoz is kedvet kaptam így első alkalommal, hogy "perverzkedve meggömbölgessem" a gombócokat :D
A leves pedig nagyon-nagyon finom lett, Apukám is nagyon megdicsérte :)
Szia manikola, nekem annak idejen anyukam tanitotta meg a krumplis gombocot. Mindig azt mondta, hogy uj krumplibol nem lehet. Meg kell varni, amig kihul a tortkrumpli es akkor lehet nekifogni a tesztanak. A meleg krumpli nagyon sok lisztet vesz fel, es akkor is nyulos marad. Egyebkent, amikor lusta vagyok es ilyesmi levest fozok, akkor elofordul, hogy veszek keszen vasarolhato gnoccit es azt fozom bele. Ugyanis az tulajdonkeppen az olaszok krumpli gomboca. :) Ja es tok szabalyos ki gombocok, en imadom.
Én most csak a gombóc részét akartam használni a receptből. (A leves része improvizáció alapján készült.) Szóval a gombóc: SZÉTFŐTT!! Anyukámmal konzultáltam telefonon, ő azt mondja, hogy a krumpli fajtája nem mindegy, lehet, hogy itt bukott nálam a dolog.
Kedves Kitti! Te milyen krumplit használtál? Én olyan szép gombóckákat szeretnék főzni, mint amilyen a képen van.
A gombócot szerintem elrontottam, nagyon lágy lett, szinte kifolyt a kezemből ahogy dobáltam be a levesbe, pedig sokkal több lisztet tettem bele. Milyen állagú legyen a nyers gombóc? Amúgy a leves nagyon fincsi, bár marhából készült, mert nem eszünk disznóhúst.
Kedves Kitti, most készült el a levesed, és csoda finom lett! Annyit változtattam rajta,hogy zöldborsót nem tettem bele,mert nem volt itthon, de így is nagyszerű :)
Örülök! :)
Elkészítem , kiváncsi vagyok a végeredményre:)
Üdv, kedves Kitti. Megtetszett a levesed (én azok közé tartozom, akik MÉG nem ismerik), de mondd csak, az elkészítési javaslat 3. pontjánál -tól nem lépett be véletlenül egy "félrefordító" program?
Szia Évi néni, félrefordító program az nincs, mivel saját, családi recept, viszont két lépést tényleg felcseréltem feltöltéskor, javítottam, köszönöm!