r
Nosalty Logó

Nyírségi gombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Nyírségi gombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 2440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    780 micro
  • β-karotin
    2530 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3647.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3700.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2082 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    835 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1109 micro
  • α-karotin
    3120 micro
  • β-karotin
    10119 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4697 micro
Összesen 2440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Borjúbecsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk:
  2. Kevés vajon a hagymát megpirítjuk, az egészen apróra vágott húst rátesszük, és megdinszteljük - kevergetjük közben.
  3. Ha már félig megpuhult a hús, hagyjuk a levét elfőni (azért kevés vízben kell csak főzni).
  4. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket: sárgarépát, gyökeret, karalábét, zellert, zöldborsót, karfiolt és gombát. Egy kicsit átpirítjuk az egészet, 1 ek. liszttel megszórjuk, átkeverjük, és felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, pici őrölt borssal.
  5. Elkészítjük a burgonyagombócot:
  6. A 30 dkg burgonyát megfőzzük, áttörjük. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük 1 tojással, a szükséges mennyiségű liszttel, sóval, borssal, hogy formázható, a szilvásgombóc/ nudli tésztájával megegyező keménységű masszát kapjunk.
  7. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a tésztához gyúrjuk.
  8. Ha már a hús megpuhult, belefőzzük a burgonyagombócokat. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle, és a lobogó, forró levesbe dobjuk. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a leves tetejére.
  9. Utána a levest tejszínnel legírozzuk. A tejszínt beleöntjük, összeforraljuk, utánízesítjük sóval, citromlével, petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 871
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 203
  • Össznézettség: 149852
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyírségi gombócleves
Mártika és Feri 107 recept

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vendéglátóhelyeken biztosan megtalálhatjuk az étlapon ezt a finom, tartalmas levest.

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek