r
Nosalty Logó

Nyári babfőzelék kovászos uborkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Nyári babfőzelék kovászos uborkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3540 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5362.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    926 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    849 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1801 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    14160 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2914 micro
Összesen 2335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    838 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes edényben kevés olajat hevítünk, majd ha már kellően forró, rádobjuk a megtisztított és karikára vágott sárga- és fehérrépát. Néhány perc alatt nagy lángon átpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb kockára vágott burgonyát, az átmosott babot, és felöntjük annyi alaplével (vagy vízzel), amennyi ellepi.
  3. Hozzáadjuk a babérlevelet, egy csokor, összekötözött petrezselymet és sót, ha szükséges, majd közepes lángon főzzük 30-35 percig, amíg a bab megpuhul.
  4. Ha minden zöldség puha, leszűrjük, és kivesszük a burgonyakockákat, és áttesszük a turmixba. Hozzáadjuk a tejfölt, egy-két merőkanállal a léből, a mustárt, és összeturmixoljuk. Folyamatos keverés mellett visszaöntjük a maradék léhez, és összefőzzük. (Fontos, hogy lehetőség szerint már ne forraljuk, majd kicsapódik a tejföl.)
  5. Visszatesszük bele a zöldségeket, és ízlés szerint a kovászos uborka levéből, hogy kellően savanyú legyen.
  6. Tálalásnál apróra vágott kovászos uborkával szórjuk meg.
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13722
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, nyári, tele friss ízzel, kovászos uborkával savanyítva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek