r
Nosalty Logó

Nutellás fánk ahogy Bomba készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bomba35
Nutellás fánk ahogy Bomba készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    305.3 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3779.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.3 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 6185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, a tejet meglangyosítjuk, és kb. 1-1,5 dl-t beleöntünk. Beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. Közben a vajat megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk.
  3. Ha az élesztő felfutott, minden egyéb hozzávalót beleteszünk (a töltelék kivételével), és jól kidagasztjuk. (Ha túl ragacsosnak találjuk, adjunk még hozzá egy kis lisztet.)
  4. 20-25 percig hagyjuk kelni, ennyi idő alatt általában a duplájára kel (főleg, ha jó meleg van).
  5. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és jól átgyúrjuk, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
  6. Közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk, nyújtófával kissé ellapítjuk a korongokat, majd minden második korong közepére jó adag nutellát teszünk (nálunk a púpos teáskanál majdnem kevésnek bizonyult).
  7. A nutellás korongokat összepárosítjuk az üresekkel úgy, hogy az üres korongot ráfordítjuk a másikra, így a nem lisztes felek kerülnek össze, így könnyebben összeragadnak. A széleket végig gondosan összenyomkodjuk, összecsipkedjük, majd két tenyerünk közt kissé meggörgetjük, mint a gombócokat.
  8. Az elkészült fánk-gombócokat lisztezett helyre tesszük, és 15 percig kelni hagyjuk.
  9. Közben az olajat felmelegítjük, de ne legyen forró.
  10. A fánkokat óvatosan a lisztes felükkel felfelé az olajba tesszük, majd fedő alatt addig sütjük, amíg szép aranysárga színt kapnak. Ekkor megfordítjuk őket, és fedő nélkül sütjük készre. Kis lángon süssük, hogy biztosan átsüljenek!
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8040
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellás fánk ahogy Bomba készíti
Bomba35 12 recept

A tészta receptje a nagyitól van, és bár finom, de valahogy a sima fánk már nem volt annyira kelendő a családban, így ki kellett találnom valamit, ami más. Mivel a bukta nutellás töltelékkel már bevált, így gondoltam, a fánk is tetszeni fog a gyerkőcöknek. És bevált.:)  Ebből az adagból nekem általában 17-18 db fánk lesz (azaz töltetlenül 35-36 db sima fánk lenne belőle).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek