r
Nosalty Logó

Nosztalgia túró rudi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lousha
Nosztalgia túró rudi
adag
Előkészítés
perc
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 264 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3180 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 264 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6238.5 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    1032 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 3180 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kézi mixerrel vagy késes aprítóban keverjünk el alaposan mindent az utolsó négy összetevőt kivéve.
  2. Forró, de már nem forrásban lévő vízben oldjuk fel a zselatint, majd keverjük el a joghurttal, végül adjuk az egészet a túrós masszához.
  3. Osszuk el a masszát tetszés szerinti formákban. Ez lehet jégkockatartó, mini muffinforma, amilyen formát és méretet csak szeretnénk. Ha semmilyen formánk nincs, habzsákból is nyomhatunk csíkokat sütőpapírra, vagy kézzel is hengergethetünk "kukacokat" a masszából, ehhez azonban meg kell várni, amíg a zselatintól félig megszilárdul.
  4. Tegyük a formákat a mélyhűtőbe, és várjuk meg, amíg teljesen megfagy a túró.
  5. Készítsünk elő sütőpapírt (nagyjából mindent terítsünk le vele, amit lehet, a csokimázzal igen nagy disznóólat lehet létrehozni), forraljunk vizet, és a forró gőz felett olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. A megadott mennyiségnek akár a kétszerese is kellhet ahhoz, hogy kényelmesen tudjunk dolgozni, ne kelljen az utolsó rudikra már az edény aljából vakargatni a maradék csokit. (A visszamaradt mennyiséget felhasználhatjuk bármilyen csokis édességbe.)
  6. Vegyük ki a túrót a mélyhűtőből, és egyesével talpazzuk be őket: mártsuk az aljukat a forró csokiba, vagy szilikonos ecsettel kenjük le azt, majd helyezzük őket csokival lefelé a sütőpapírra. Ha megszilárdult a talpuk, tegyük őket szilárd, de lyukacsos felületre. Kisebb formák esetén egy villa is tökéletes, nagyobbaknál legyünk kreatívak, én pl. hagymatűre ültetem őket. Csorgassuk le őket csokival, majd húzzuk le a felesleget vajkenő késsel, hústűvel, ami épp kézre áll. Végül toljuk le a villáról a kész rudikat, vissza a sütőpapírra.
  7. Ha megszilárdult a csokiréteg, mehetnek a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14164
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár szeretem a Túró Rudit, de otthon sosem jutott eszembe szinte, hogy vegyek. Külföldön élve viszont mindjárt jobban hiányzik minden, amit nem lehet csak úgy a sarki boltban megvenni, így volt több kísérletem is olyan "hungarikumok" reprodukálására, mint a kifli, vagy éppen a túró rudi. Minden kísérleti alany szépen el is fogyott, de azért beletelt némi időbe, amíg meglett A RECEPT, az igazán gyerekkort idéző, tökéletes verzió. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek