r
Nosalty Logó

NoSalty torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
NoSalty torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 10945 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    673.8 g
  • Telített zsírsav
    289 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1119 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1145.7 g
  • Cukor
    906 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3416 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 10945 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát: a csokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk.
  2. A szárazanyagokat összekeverjük.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  4. Egy 22-cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, oldalát kivajazzuk.
  5. A lisztes keverékhez adjuk a tojásos-cukros keveréket, majd a csokis vajat, és jól összekeverjük.
  6. A masszát elfelezzük (mérőedénnyel vagy mérleggel), és egyik felét 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácsra tesszük hűlni, és a másik adagot is ugyanígy megsütjük.
  7. A krémhez a vanília magjait a tejszínbe kaparjuk, és habverővel felverjük.
  8. A krémsajtot a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a tejszínhabbal.
  9. A zselatint 5 percre beáztatjuk, kicsavarjuk, és felmelegítjük. Nem forraljuk!
  10. Hozzáöntjük a krémhez, és alaposan eldolgozzuk.
  11. A kihűlt alapot visszatesszük a formába, és ráöntjük a krém nagy részét (kb. 2 dl-t kihagyunk).
  12. Várunk 10 percet, rátesszük a másik lapot, majd bekenjük a maradék sajtkrémmel.
  13. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  14. Másnap száraz serpenyőben megpirítjuk az összezúzott kesudiót. Hozzáadjuk a cukrot, és addig kavargatjuk, amíg karamell nem lesz belőle. Akkor hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, szépen összeolvasztjuk.
  15. A torta tetejére halmozzuk. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 906
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 68162
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Ajánló

Ne együnk előtte ebédet.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hívhatnánk 8000 kalóriás tortának is... ízHuszár kollégával azt a feladatot kaptuk, hogy csináljunk valami finom tortát a NoSalty 5. szülinapjára. Ez az elsőre bonyolultnak tűnő, amúgy azonban végtelenül egyszerű torta lett a befutó, amit a brownie és a cheesecake inspirált. Csak haladó édességfüggőknek!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!