r
Nosalty Logó

No vega curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Robág Etnel
No vega curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1861 micro
  • β-karotin
    5691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1981 micro
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    209.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7133.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    3342 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    2523 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    556 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    1682 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    22764 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7925 micro
Összesen 2836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott marha- vagy sertéshúst 2-2,5 liternyi hideg vízben feltesszük főni. Befűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, csillagánizzsal, szerecsendióval, fahéjjal és majorannával.
  2. A gyömbért megtisztítva, 2-3 darabban hozzátesszük. Ha szárított erős paprikával operálunk, mehet bele a főzőlébe. A húst puhára főzzük.
  3. Közben a zöldségeket megpucoljuk, falatnyi darabokra vágjuk.
  4. Ha a hús már puha, a zöldségeket hozzáadjuk, a zöldfűszer csomókat mellé "suvasztjuk". Ami kimarad egyelőre, a póréhagyma és a csöves zöldpaprika és a fokhagyma, valamint a curry por.
  5. Mikor a zöldségek már annyira megpuhultak, hogy még "ressek", de már nem kemények (már nem bírja ki a villa nyomását), levesszük a tűzről. Leszűrjük, mint egy húslevest, és különválasztjuk a húst és a zöldségeket. Az "egyéb" fűszermaradékokat eltávolítjuk (fahéj, csillagánizs, gyömbér).
  6. Wokban vagy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk. A fokhagymát apróra vágva az olajra dobjuk, utánaküldjük az összedarabolt chilipaprikát. Keverünk rajta 3-at, és rátesszük a főtt húst.
  7. Nagy lángon felpirítjuk, közben hozzáadjuk a durvára vágott (kb. 5 mm széles) póréhagymát.
  8. Jól összeforgatjuk, majd hozzá adjuk a főtt (csak ress!) zöldségeket is. Továbbra is nagy lángon átforgatjuk, míg nem látszik a zöldségeken a hőkezelés (szárad, pirul).
  9. Közben egy kis tálban a 2 cs (2 ek) curry port, a keményítőt, a főzőtejszínnel felöntve, simára keverjük.
  10. A curry-s keveréket a no vega tartalomra öntjük, a wokban 4-5-ször lapáttal átkeverjük.
  11. Forrón tálaljuk, ha van zöldhagyma, apró karikákra vágva, a tányérokon, meghintjük vele az ételt.
  12. A visszamaradt, leszűrt főzőlé csigatésztával befőzve, isteni húsleves! Garantált high quality!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3326
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

Imádom a keleti fűszeres ételeket. Az indiai konyha viszont nem valami bizalomgerjesztő, a TV-ből nézve. Az összetevőket ismerve, megpróbáltam saját elképzelésem szerint elkészíteni a zöldség curry-t , és más alkalommal hússal is kiegészítettem. Mindkét változat a családom nagy kedvencévé vált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?