r
Nosalty Logó

Nizzai saláta Musu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Nizzai saláta Musu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 3323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10353.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1873 mg
  • Nátrium
    7018 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    743 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    916 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    689 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    3654 micro
Összesen 3323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    751 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A salátához

A vinaigrette öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A rizst megfőzzük, elkészítjük a vinaigrette öntetet, lecsöpögtetjük a tonhalkonzervet.
  2. Megpároljuk a zöldbabot, de egy kicsit maradjon ropogós.
  3. Összevágjuk a paradicsomot és két tojást.
  4. A vinaigrette öntetet a tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tonhalat, és jól összekeverjük.
  5. Ezután beletesszük a rizs felét, összekeverjük, megkóstoljuk, hogy mennyire jön át az öntet íze, majd hozzáadjuk a másik felét is.
  6. Ezután beletesszük a babot, paradicsomot, olajbogyót, az összedarabolt tojást, és óvatosan, de alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  7. Ha kész, akkor a másik két tojást cikkekre vágjuk, és a tetejére rendezzük körben, közepére szardellát halmozunk, a tojások közé kukorica halmokat teszünk.
  8. Vinaigrette öntet:
  9. A borecetet a sóval kikeverjük, hogy elolvadjon benne.
  10. Utána beletesszük a mustárt, s apránként az olajat.
  11. Végül a többi hozzávalót is hozzáadjuk, összekeverjük, s a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Az állaga inkább sűrű kell, hogy legyen, így a vízzel vigyázzunk!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2856
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a rizst, halat és a kicsit különlegesebb dolgokat. Fogyasztható hidegen vagy melegen, köretként és önmagában is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám hozta ezt a receptet,a munkahelyéről, ahol nagy sláger volt. Amikor először megcsináltuk, nos be kellett látni, hogy ez bizony fenomenálisan jó saláta. A magunk részéről mi nem szoktuk a szardellát meg a toját a kukoricával ráhalmozni, hanem belekeverjük a salátába úgy ahogy van. A család nagyon szereti, mert mindig jól jön, laktató és nagyon finom, ha van belőle, és az embernek nincs kedve hozzá semmi egyebet csinálni, akkor is tökéletes.

Hozzávalók

A salátához

A vinaigrette öntethez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek