r
Nosalty Logó

Néró Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Néró Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 6837 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 571 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    306.3 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    954 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2384 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 6837 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 425 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük az átszitált porcukorral.
  2. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd az átszitált liszttel is simára keverjük. Végül hozzáadjuk a vanília őrleményt és a reszelt citromhéjat.
  3. Nyomózsákba tesszük (fontos, hogy ne hideg helyiségben dolgozzunk, mert akkor megdermed a tészta), és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól pár centiméter távolságra egyenlő méretű tésztakupacokat nyomunk.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt világos színűre sütjük. Kihűlés után sárgabaracklekvárral összetapasztjuk a félgömböket, és olvasztott csokival díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1014
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 22.

Ajánló

Ezt az alaptésztát sokféleképpen lehet még variálni, pl. kakaóporral, őrölt dióval, mogyoróval. Töltelékként is többféle megoldás lehetséges: mogyorókrém, vaníliás vajas/csokis krém. Ha pedig igazán különlegeset szeretnénk, akkor a tésztába tehetünk kandírozott citrom-,vagy narancshéjat, és tölthetjük vajas citrom- vagy narancskrémmel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néró Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Nagyon gyors, eltartható teasüteményként szintén nagy kedvencünk. Nagyobb mennyiség elkészítése esetén le is lehet fagyasztani a tésztát. A tojásfehérjét pedig kókuszcsókhoz vagy macaronhoz tudom felhasználni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek