r
Nosalty Logó

Német kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Német kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    481.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    176 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7253.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    769 mg
  • Foszfor
    3245 mg
  • Nátrium
    1483 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.4 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2773 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 6651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral, tojássárgákkal, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük.
  2. Belekeverjük a diót, a mazsolát, az apróra vágott csokoládét,a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót.
  3. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és közepes tűznél sütjük.
  4. A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.
  5. Először a barna csokival vonjuk be, és a fehér csokoládét ráfolyatjuk csíkokban, hosszában a tetejére.
  6. Egy fogpiszkálóval vagy hegyes késsel a fehér csokit széthúzkodjuk a barna csokin, így lesz márványos a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4940
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ez a sütemény a 80-as években jelent meg egy újságban ezen a néven. Nem változtattam a nevén. Végül is nem kalács, hanem nagyon finom süti. Azóta is rendszeresen sütöm, mert mindenki kedvence lett.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?