r
Nosalty Logó

Nelli mama almáspitéje (Almáspite 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nelli mama almáspitéje (Almáspite 3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5099.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2093 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 5425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát lereszeljük egy tálba, és félrerakjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Összegyúrjuk a tojásokkal, a zsírral, margarinnal és a cukorral, a tejjel, valamint a citromlereszelt héjával -lágy tésztát kell kapnunk.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180°C fokra (légkeveréses 160°C).
  4. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk és belehelyezzük egy kb. 40 x 26 cm-es tepsibe.
  5. Egy pohárban a 6 dkg kristálycukrot összekeverjük az 1 tk fahéjjal.
  6. Az almát kinyomkodva, egyenletesen szétterítjük a tésztán, meglocsolgatjuk a citrom levével, egyenletesen szétszórjuk rajta a fahéjas cukrot, és meghintjük a zsemlemorzsával.
  7. A tészta másik felét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket. Megszurkáljuk villával szépen a tetejét, ésa sütőbe rakjuk. /Nem kenjük meg tojással!/
  8. 180°C fokon, (légkeveréses 160°C-on) 35-40 percig sütjük, a sütési idő függ az alma nedvtartalmától. A tészta teteje aranysárga lesz.
  9. Amint kisült, kivesszük, és vaníliás porcukorral meghintjük, majd langyosan felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1024
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 180546
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 13.

Ajánló

Ajánlom bármikor! A zsemlemorzsa helyett használhatunk kedvünk szerint darált diót, vagy törökmogyorót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy almáspite recept mondhatnánk, de! Nem sokban tér el az eddigiektől, de azok az apróságok rejtik a lényeget: 1. A tészta elkészítéséhez kétféle zsiradékot használunk. A zsírtól kellemesen omlós, a margarin pedig abban segíti, hogy ne essen szét a tészta. 2. A citromlé savanykásabbá teszi az almát. 3. A tetejét pedig nem kenjük meg sütés előtt tojássárgájával, hogy ne képződjön rajta bőr. Egyszóval ennyiben különbözik Nelli mama, vagyis az édesanyám almáspitéje a többiektől, és ettől lett a mi számunkra "AZ" almáspite... :) Eddig még aki kóstolta, mindenki elkérte a receptjét!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!