r
Nosalty Logó

Négy tej torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Négy tej torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6100 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.7 g

Zsír

  • Összesen
    307.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9719.7 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2278 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    3181 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    1153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 6100 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a sóval és a sütőporral.
  2. Egy másik edényben keverjük össze az olajat a cukorral, a vanília kivonattal. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és minden tojás után keverjük homogénre a masszát. A tojások után adjunk hozzá a keverékhez 1/2 bögre tejet.
  3. Óvatosan forgassuk össze a lisztes keverékkel. Keverjük hólyagosra és csomómentesre.
  4. A sütemény tésztáját kivajazott sütőformába töltjük. A legjobb jénai tálat használni, mert a kapcsos tortaformából ki fog folyni a tejes keverek. A masszát előmelegített sütőben sütjük (tűpróba!) Ezután hagyjuk a piskótát szobahőmérsékletre hűlni.
  5. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük az itató folyadékot. Ehhez egy tálban keverjük össze a cukrozott sűrített tejet, a kávétejszínt és a habtejszínt. Adjuk hozzá a rumot.
  6. A kihűlt piskóta mindkét oldalát (meg kell fordítani a formában!) szurkáljuk meg villával. Jó mélyen szúrjunk bele a tésztába legalább 30-szor egy oldalon. Csurgassuk a tejes folyadékot a piskótára. Elég sok a folyadék, de a nagyját be fogja inni a piskóta. Hagyjuk egy éjszakát hűtőben állni.
  7. Másnap emeljük ki a tortát egy lapos tortatálra, és a visszamaradt folyadékból adjunk annyit a túróhoz, hogy krémes állagú legyen. A túrót halmozzuk a torta tetejére. Díszítsük málnával, esetleg egy kis fahéjjal is meg lehet szórni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10728
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A három tej torta (Pastel de Tres Leches) egy olyan recept, amit ismételten a mexikói barátnőmtől tanultam. A nevét onnan kapta, hogy a piskótájába 3 féle tejterméket kell beleitatni.  Ez a torta nagyon gazdag (zsíros) összetevőinek köszönhetően elképesztően finom, viszont igencsak eltér a nálunk szokásos krémes tortáktól. Az eredeti recept szerint tejszínhabbal kell a tortát megkenni, de nálunk a túrós-gyümölcsös változat lett  a család kedvence. Így született a túrós három tej torta avagy négy tej torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek