r
Nosalty Logó

Négerkocka torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Négerkocka torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 4733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5242.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.8 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 4733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját a cukorral, kakaóval habosra kikeverjük, lassan hozzáadjuk a margarint, amit kicsit megolvasztunk, végül a tejet öntjük hozzá, és a lisztes sütőporral összekeverjük.
  3. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel meghintünk, és a masszát belesimítjuk.
  4. 170 fokon megsütjük.
  5. Amikor kisült, még melegen rákenjük a lekvárt. A tésztát a formában hagyjuk.
  6. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verjük, és a lekvárral lekent lapra rákenjük, teljesen kihúzzuk a szélére, hogy a tortaformát kitöltse.
  7. A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztjuk, és a hab tetejére simítjuk. (Még mindig a formában van a torta.)
  8. Kb. egy óra múlva, amikor a csoki már megdermedt, vékony késsel körbevágjuk a forma szélénél, majd lekapcsoljuk, és óvatosan lehúzzuk a tortáról.
  9. A szélét mandulával és csokirudakkal, a tetejét tojáshabbal díszítjük. A tortának az a lényege, hogy a habnak nagyon keménynek kell lennie, mert különben az egész összeesik.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 12632
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A négerkockát nagyon szeretjük, gondoltam, elkészítem tortaformában is. Meglepi lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?