r
Nosalty Logó

Narancstorta ahogy Csilla készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Narancstorta ahogy Csilla készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1363 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5439 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 1363 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6247.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2065 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    833.7 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    576 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    1933 micro
  • β-crypt
    1127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2814 micro
Összesen 5439 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük.
  2. A narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet hozzáadjuk.
  3. A liszthez keverjük a sütőport, majd belekeverjük a tojásos cukorhoz.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  5. Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  6. A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük. A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarint belekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
  8. A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, és a torta közepére tesszük. A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 28089
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancstorta ahogy Csilla készíti
Salamon Csilla 1202 recept

Ez volt a karácsonyi tortánk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek