r
Nosalty Logó

Narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5189 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    555 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) + a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet is belekeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
  4. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk. Közepes lángon megsütjük.
  5. A krémhez a narancs héját és levét lábasba öntjük. A pudingporral, cukorral és a tejjel kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
  6. A margarint először magában keverjük habosra, majd beledolgozzuk a narancskrémbe.
  7. A kihűlt tortát 2 részre vágjuk, meglocsoljuk egy kis narancslével és megkenjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.
  8. Lehet díszíteni tejszínhabbal, narancsgerezdekkel!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9597
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptkategóriák

Kíváncsi voltam erre a receptre már egy ideje, de most jutottam el odáig, hogy el is készítem. Elején kissé aggódtam, hogy a krémbe sok héjat tettem, de annyira finom lett tőle, hogy örültem, hogy nem sajnáltam belőle a sok narancshéjat!! :) Nagyon ízletes lett a krém és a tészta is - szóval csak ajánlani tudom!  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek