r
Nosalty Logó

Narancsos parajsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Narancsos parajsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 288 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1157 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1375 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2939 micro
Összesen 288 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    435 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    5498 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11756 micro
Összesen 1157 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsok mindkét végéből 2-2 centit levágunk. Meghámozzuk, a fehér részt is eltávolítjuk. A gerezdeket szétválasztjuk és a húsát "kifilézzük". (A legjobb egy tál felett, hogy ne vesszen kárba a leve.)
  2. A parajleveleket apró darabokra tépkedjük.
  3. A hagymát felkarikázzuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a narancsot, a hagymát, az olívabogyót és a parajt.
  5. Az olívaolajat az ecettel kézi habverővel jól elkeverjük.
  6. Az öntetet a salátára locsoljuk, és összeforgatjuk.
  7. A fenyőmagot (szárazon felhevített serpenyőben) megpirírtjuk és tálaláskor a tetejére szórjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9227
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Télapó kicsit sok naranccsal érkezett. Egy spanyol szakácskönyvben akadtam erre a receptre. Ezzel ritkítottam a narancsállományt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek