Narancsos kalácsfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
83g kalács306 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
33g tej19 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
10g narancslekvár25 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
705
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
500g kalács1835 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g narancslekvár148 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
4230
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
34.7g kalács127 kcal
-
34.7g habtejszín101 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
4.2g narancslekvár10 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.7g barna cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
293
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 679.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
705
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 272.2 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1427 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4077.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1130 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1042 mg
-
Nátrium 1540 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.8 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 513.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1994 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 649 micro
-
Kolin: 711 mg
-
Retinol - A vitamin: 1956 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 896 micro
Összesen
4230
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
-
5 dl habtejszín
-
2 dl tej
-
5 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
2 ek cukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 ek barna cukor
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- A vajat vegyük ki előre a hűtőből, hogy kenhetővé puhuljon.
- Egy kb. kalácsméretű formát, magasabb tűzálló tálat vagy tepsit vajazzunk ki.
- A kalácsot vágjuk szeletekre. Minden szeletet nagyon vékonyan vajazzunk és kenjünk meg lekvárral, majd rendezzük őket állítva egymás mellé a formába. Az apró darabokkal, végekkel kitölthetjük a hézagokat, széleket.
- A tejszínt, tejet, tojássárgákat, egész tojást, cukrot keverjük el kézi vagy gépi habverővel, és ízesítsük a vaníliával, reszelt narancshéjjal, tetszés szerint fahéjjal és egy csipet sóval.
- Öntsük a tejes keveréket a kalácsra, csipkedjünk vajdarabkákat a tetejére, végül pedig szórjuk meg kevés barna cukorral.
- Takarjuk le alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük így kb. 25 percig, majd szedjük le a fóliát, és süssük még további 10 percig, amíg szép aranybarnára nem pirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: kb 30x12x10
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 27301
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 17.
Ajánló
Ha szeretjük feldobhatjuk még mazsolával vagy kandírozott narancshéjjal. Nigella a gyömbéres verziónál (gyömkbérlekvárt használt)megszórta egy kis gyömbérporral is.
Receptjellemzők
Audrey
71 recept
Megmaradt kaláccsal vagy kenyérrel szerintem jobb dolog nem is történhetne! Nem egy diétás édesség, de nagyon finom! Alul krémes, szaftos, a teteje pedig finom ropogós, tesóm szerint kürtöskalácshoz hasonlít a rápirult cukor miatt. :) A recept Nigella gyömbéres kalácsfelfújt receptjén alapszik, amit a tévében láttam egyszer. Tetszés szerint ízesíthetjük bármilyen lekvárral vagy akár nutellával is.