r
Nosalty Logó

Narancsos joghurt szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos joghurt szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1570 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 1570 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk, és kilisztezzük a tepsit (én gyümölcskenyérformában sütöttem).
  2. A tojást különválasztjuk. A tojásfehérjéből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot és kemény habot verünk.
  3. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, valamint a vaníliaaromát.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 15-20 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).
  5. A narancslekvárt mikróban kb. 1,5 perc alatt folyósra melegítjük, majd a megsült tésztára kenjük.
  6. A lapzselatint vízben 5 percig áztatjuk.
  7. A krém elkészítéséhez lereszeljük a narancs héját, és kifacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a cukrokat, a joghurtot és a habtejszínt, robotgéppel felverjük.
  8. Ha elkészítettük a krémet (amely lágyabb, mint a tejszínhab), a lapzselatint kinyomkodjuk, és 2 ek vízben feloldásig melegítjük (ne főzzük!), és lassan a joghurtkrémbe csorgatjuk, alaposan elkeverjük.
  9. Ezután ráhalmozzuk, és elsimítjuk a lekváros piskótán.
  10. Egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Tálaláskor díszíthetjük friss naranccsal vagy ropogós karamell darabkákkal, ahogy a képen is látható.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7172
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, frissítő, joghurthabos sütemény. A leírt mennyiség kb. 5 fő jóllakatásához elég, így, ha nagyobb vendégsereget várunk, duplázzuk a hozzávalókat.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek