r
Nosalty Logó

Narancsos-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Narancsos-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 3697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    2015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6427.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1097.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1445 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3296 micro
Összesen 3697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a darált diót, és felváltva adagolva a sütőporral elkevert lisztet és a fehérjéből készített habot.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez:

  1. A krémhez a narancslevet a cukorral és a vajjal felforraljuk.
  2. Egy tálba a tojást, a pudingport és a vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancsléhez, és sűrűre főzzük.
  3. A forró krémet a piskótára kenjük, rásimítjuk, majd kirakjuk a tetejét a megpucolt és felkarikázott narancsszeletekkel.
  4. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1553
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-diós szelet
Salamon Csilla 1202 recept

Tetejére gyümölcskocsonyát is lehet tenni, ha valaki szeretné.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!