r
Nosalty Logó

Narancsos-diós kevert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-diós kevert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    375.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3855.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    2017 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromhéjjal,5-5 dkg dióval, pici sóval, majd a tojásos krémhez adjuk a narancslével együtt. Alalposan elkeverjük.
  3. A masszát vajazott lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a maradék durvára vágott diót, és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk. Ha nagyobb tepsink van, akkor csak az egyik felére szórjunk diót, a végén keresztülvágjuk, és az lesz a süti teteje.
  5. A krémhez a pudingport kevés tejjel és a fele cukorral elkeverjük. A többi tejet addig feltesszük melegedni. A meleg tejből kicsit kiveszünk, elkeverjük a feloldott porral és az egészet a tejbe öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük.
  6. A reszelt narancshéjat belekeverjük és hagyjuk kihűlni. A maradék cukrot a margarinnal kihabosítjuk és a kihűlt pudinghoz keverjük.
  7. Az egyik lapot vékonyan megkenjük lekvárral, ráöntjük a krémet, és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük, majd felkockázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 26341
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megtetszett a fényképe egy újságban, ennyi a történet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!