r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládétorta Rekalein konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Narancsos csokoládétorta Rekalein konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összeállítás

Összesen 1490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összeállítás

Összesen 8926 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összeállítás

Összesen 447 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    569.2 g
  • Telített zsírsav
    341 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5256.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.9 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3549 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 8926 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Összeállítás

Elkészítés

A tésztához

  1. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét. Mikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a vajat, majd a cukrot, a kávét és a narancs lereszelt héját. Csomómentesre keverjük, hagyjuk hűlni.
  2. A tojásokat felverjük a tejföllel, a langyos csokis masszához keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a csokis masszába forgatjuk.
  4. A tésztát három részre osztjuk, egyesével kisütjük a tortalapokat 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában, 160 °C-on, egyenként kb. 50 percig. Ügyelünk rá, hogy ne süssük túl, ne száradjon ki.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni a lapokat.

A krémhez

  1. 40 ml vízzel elkeverjük a cukrot, és folyamatos keverés mellett sűrű szirupot főzünk belőle.
  2. A narancsos étcsokoládét darabokra törjük, a vajat kockákra vágjuk, egy tálba tesszük őket, és rájuk öntjük a cukorszirupot, hogy felolvadjanak. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a tejfölt, majd 2-3 percig elektromos habverővel kikeverjük a krémet.
  3. A krémet hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg kenhető állagúvá válik. Ez 1-2 órát vesz igénybe, de figyelni kell folyamatosan, mert bár a frissen elkészült krém teljesen folyékony, ahogy hűl, keményre dermed. (Én eleinte türelmetlen voltam, és a folyékony krémmel próbáltam bevonni a tortát - felesleges ezzel szenvedni, a krém egy ponton tökéletesen kenhető :) )

Összeállítás

  1. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük őket, majd körben is bevonjuk a tortát.
  2. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
  3. Mentalevéllel, narancskarikákkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 724
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 26.

Receptkategóriák

Narancsos csokoládétorta Rekalein konyhájából
Rekalein 27 recept

Egy régi Nők Lapjában találtuk a receptet húgommal, mikor öcsém javaslatára "valami nagyon csokisat" szerettünk volna sütni a barátnőjének. Telitalálat volt.  Azoknak is jó szívvel ajánlom, akik egyébként nem lelkesednek a vajas krémekért. Alapállásból mi sem rajongunk értük, ez a torta a kivétel. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!