r
Nosalty Logó

Napraforgó torta csokis-citromos krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Napraforgó torta csokis-citromos krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Összesen 1057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Összesen 6345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6162.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.7 g
  • Cukor
    664 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2351 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1553 micro
Összesen 6345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: a sütőt előmelegítjük 200 fokra, mikor betesszük a formát, akkor vesszük le 180-ra. A forma alját kibébeljük sütőpapírral, az oldalát nem és nem is kenegetjük vajjal sem.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. Az én piskóta készítési módszerem nagyon egyszerű, de eddig még mindig tökéletes lett: a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, mikor majdnem kemény a hab, de még nem, akkor pár részletben beleöntjük a cukrot, tovább habosítjuk, ezután még mindig keverjük, egyesével beletesszük a sárgájákat is. Addig keverjük, míg elég sok levegőt forgatunk bele. Végül a sütőporral elkevert lisztet fakanállal beleforgatjuk.
  3. Beleöntjük a formába, betoljuk a sütőbe, 15 perc múlva visszavesszük a hőfokot 160 fokra, innen még kb. 20 perc (mivel csak 4 tojásos, elég lehet), max 25. Tilos nyitogatni, 20 percnél tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Citromos krém: A tejfölt elkeverjük a cukorral, citromhéjjal, citrommal. A tejszínt a habfixálóval felverjük. A vízben elkevert zselatint felmelegítjük, hozzákeverünk 2-3 ek-nyit a tejfölös krémből, majd hozzákeverjük az egészhez. Végül beleforgatjuk a tejszín. (Megjegyzés: A külső rétegben több volt a zselatin.)
  5. Csokoládékrém: a két tojást elkeverjük a kakaós liszttel, porcukorral, 4 ek tejjel. A többi tejet felfőzzük a vaníliával, lassan belekeverjük a tojásos-lisztes-cukros keveréket. Folyamatos kevergetés mellett vízgőz felett sűrűre főzzük. Eltávolítjuk a vaníliát. Időről-időre megkeverve kihűtjük. A két krémmel kenjük a felvágott tortalapokat.
  6. A tortát fondanttal és csokireszelékkel díszítjük és kívülről is a citromos krémmel kenjük be, ami (miután "kicsit" felturbóztam az eredetileg javasolt zselatin mennyiséget) rendesen megszilárdult. De talán ez csak rásegített arra, hogy megolvadjon a fondant, ami amúgy sem a legjobban sikerült. (A múltkor a LIDL-ben vásárolt eredeti amerikai marchmallow-nak nevezett cuccal dolgoztam. Azt hiszem, visszatérek a PENNY variánsához, mert az valahogy jobban viselkedett, hiába tűnik kevésbé jónak. Sajna a zöld leveleket is meg kellett támogatnom fogpiszkálóval. Hiába, akkoribantanultam a dolgokat, most már tudom, hogy ilyesmikre nem ragad rá a fondant.)
  7. Először a méhecskéket. 3-at készítettem, de végül csak egy került a tortára. Sárga fondantból csinálunk egy ilyen kis nyújtott testet. Barna vagy fekete fondantból kivágunk pár vékony csíkot és icipici gömb szemeket formázunk. A szárnyhoz egy kör alakú fehér fondantra van szükség, amit egy részen összecsípünk. Ezeket a kis elemeket icipicit bevizezett ecsettel tudjuk felragasztani a testre. Érdemes így kikeverni: fehér fondantot csinálunk, ebberakunk utána sárga színt a méhecskéhez. A sárgát sötétítve, kicsit pirosítja a napraforgó színeit kapjuk. Ha kéket is teszünk bele, megkapjuk a szár zöld színét ()képen nem látszik, hasonló leveleket raktam rá, mint középre,amibe rakunk utána pirosat is, és még több színt, sötét lesz. A leveleket simán pizzavágóval és késsel formáztam, nem minta alapján.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2936
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Nem egészen az én napom volt ez a péntek13... történt egy-két baleset, pl. már tudom, hogy nedves kézzel tilos mélyhűtőbe nyúlni... Valahogy a krémek sem akartak úgy összeállni, mint ahogy az eredeti receptek azt állították. Ezért én már azt írom, ahogy javaslom az elkészítést.

Hozzávalók

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?