Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymamám szilvalekvárja recept

hozzászólások (2)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

  • 417 g szilva (a szilva mennyisége tetszőlegesen változtatható)180 kcal
  • 2 g ecet (10 %-os ételecet)0 kcal
  • 1 g nátrium-benzoát (a szilva mennyiségétől függ)0 kcal
összesen: 180 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

  • 5000 g szilva (a szilva mennyisége tetszőlegesen változtatható)2162 kcal
  • 20 g ecet (10 %-os ételecet)4 kcal
  • 8 g nátrium-benzoát (a szilva mennyiségétől függ)0 kcal
összesen: 2166 kcal

energiatartalom / 100 g *

  • 99.4 g szilva (a szilva mennyisége tetszőlegesen változtatható)43 kcal
  • 0.4 g ecet (10 %-os ételecet)0 kcal
  • 0.2 g nátrium-benzoát (a szilva mennyiségétől függ)0 kcal
összesen: 43 kcal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Farkas Katalin
Farkas Katalin Thu, 2015-06-25 20:26

A sütőben készített lekvárt nem kell lefedni még egy órára sem, addig is párolog belőle a nedvesség. Nem kell bele tartósító, és nem kell dunsztolni! A lekvárt ha üvegekbe tettük, letakarjuk egy konyharuhával, ahogy hűl, bebőrösödik, ezután tesszük rá a tetőt. Évekig is eláll ezzel a módszerrel.

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2015-06-22 08:03

A legjobb szilvalekvárt rézüstben lehet főzni. Nálunk nem elég a sütőben csinálni, mivel rengeteg fogy belőle. Nagyon szereti a család, én még kenyér nélkül kanállal is megeszem.

180
szilva 5 kg
ecet 4 ek
nátrium-benzoát 2 kk