Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymamám fánkja recept

hozzászólások (73)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1598 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

összesen: 12783 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 442 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (73)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szulita
Szulita Thu, 2019-02-14 10:59

Kedves Dacota!
Érdeklődnék, hogy a rum csak az íze miatt kell bele vagy a tészta állagához is van köze?Nem szeretem a rumot, szeretném elhagyni, de akkor kell-e pótolnom azt a folyadékmennyiséget mással? Köszönöm! (Egyébként ez lesz az első fánksütésem :) )

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2019-02-14 15:47

Szia Szulita,
Igen, elvileg ropogósabb lesz tőle a tészta külseje. Az íze amúgy egyáltalán nem érződik, ha gondolod, hagyd ki, max egy picivel puhább lesz a külseje.
Szép napot, sok sikert!

Nóra

Szulita
Szulita Wed, 2019-02-20 07:48

Kedves Dacota!
Köszönöm a segítséget! Hétvégén elkészítettem, természetesen rum nélkül. Én elsősorban anyukám fánkját szerettem volna ez 90%-ban sikerült is. Azt hiszem elsőre nem is rossz :) A tésztája gyorsan és könnyen összeáll, jó vele dolgozni. A fedő alatti sütés nem tetszett neki, így azt mellőztem. Nem szívta meg magát olajjal és másnapra is finom puha maradt. :)

PumpkinPie
PumpkinPie Wed, 2015-11-18 00:54

Én is szeretném elkészíteni ezt a fánkot, a hozzászólások alapján e mellett döntöttem. Ez lesz életeme első fánkja. :)
Az a helyzet, hogy korábban el kell készítenem, tehát sajnos nem lesz rá lehetőségem, hogy melegen kínáljam. Szerited hidegen is finom? Porcukorral és szilva lekvárram tálalnám. A választ előre is köszönöm. :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2015-11-18 08:47

Nem igazán...ez sajnos nem ennek a receptnek a hibája, a klasszikus fánk nem jó hidegen. Én másnaposan össze szoktam tépkedni, kap egy durva csokifürdőt, és összesütöm sütőben.
A rendes házi fánkok sajnos azonnal összeesnek és kiszáradnak, amint kihűlnek...
Bocsi...
Üdv,

Nóra

Mercuska
Mercuska Fri, 2015-01-16 21:12

Köszönöm a receptet! Egész jó lett. Sajnos az általad írt tej mennyiségéhez még tennem kellett kb. 2 dl-t, valamint az előző hozzászólásokból okulva sót is tettem a tésztába, de nem eleget: a fánk így is íztelen lett. A történet nagyon tetszett, a recept elmarad mellette. :-(

-Nono
-Nono / -Nono Wed, 2014-02-12 21:36

szia ! szeretném megkérdezni,hogy kb 1 kg lisztből hány db fánk lesz? persze függ ki mekkorára szaggatja... én egy normál pohár méretűre gondoltam:) Nagyon szépen köszönöm a válaszodat .

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2014-02-13 08:59

Nagyon szépen köszönöm a segítséget ! Biztos jó lesz a sütögetés mert 250 db kell sütnöm :)

szeme
szeme Sun, 2014-01-26 14:38

Elkészítettem a mai napon! Isteni recept, tökéletesen sikerült, ízletes és nem szívta meg magát olajjal a tészta. Kókuszolajban sütöttem ki. Köszönjük!!!! :)

kiskifli78
kiskifli78 Mon, 2014-01-20 12:54

Szia! Annyira tetszett a történet, igazán visszarepültem kicsikoromba, mama korába, mikor még papó is ott jött-ment körülöttünk... bár ő nagy fánkos volt :) Tegnap fánkot kívánt a család, a te recepted alapján meg is csinálom nekik :)
Köszönöm és az élményt is :)

Nikolka0001
Nikolka0001 Sat, 2013-03-23 10:19

Kedves Dacota:)
Nagyon tetszett a kis történeted ! Kicsinek én voltam a kis kukta a nagyim mellett én imádtam vele főzni sütni ... Még fánkot sose sütöttem de ma ez lesz a nasi :) remélem sikerülni fog...

hatalaevi
hatalaevi Sat, 2013-02-02 18:33

Nagyon tetszenek a receptjeid ( már többet is elkészítettem ) és a történetkék mellé a kedvenceim. Most ez a fánk csoda volt soron, mivel már február van és ez a hónap a fánkos időszak. Szóval ez a fánk valami nagyon finom. Nekem ugyan több mint 0,5 l tej ment bele, de nem ez a lényeg.
A fánk finom lett, azt hittük, holnap még csemegézünk belőle, de kevés rá a remény.
Köszi a receptet és várom a többit is.
Üdv: hatalaevi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2013-02-03 22:05

Kedves évi,
Köszönöm a kedves szavakat. :) Örülök, hogy ízlett, és igyekszem a többivel is :)
Szép estét!
Üdvözlettel,
Nóra

Okine88
Okine88 Thu, 2013-01-31 15:08

Tegnap elkészítettem, isteni finom lett! Maradt belőle mára is néhány darab, kicsit megmikróztam és így is szuper! Köszönöm a receptet!

kedvesem
kedvesem Mon, 2012-10-22 16:39

Megcsináltam életem első fánkját ma a Te recepted alapján. Igaz, hogy sodrófám még sajnos nincsen, de leleményes vagyok úgy, hogy megoldottam :)
Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!
Üdv,

moflizsu
moflizsu Sun, 2012-03-04 19:16

Nagyon finom lett, mondta is a Férjem, hogy ilyet annak idején a nagyija készített, ilyen finomat :)
Kell ettől nagyobb dicséret? Én ilyenkor: "Áhhh, jó a recept!"
Köszönjük szépen :)
Zsuzsa

desiree77
desiree77 Sun, 2012-02-19 16:54

Nagyonnnnnnnnnn TUTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ Köszönjük a finom és könnyű receptet.Imádjuk!!Föleg így vasárnap délutáni nasinak ;)

Dittty
Dittty Sat, 2012-02-04 20:07

Köszi a receptet, nagyon finom lett! 10 perc alatt bepucoltuk.:))

Vicababa
Vicababa Sun, 2012-01-29 17:09

Ja és nemvolt bele rum, meg baba is eszik belőle,de anélkül is szuper,majd kipróbálom rummal is!

Vicababa
Vicababa Sun, 2012-01-29 17:06

Soha nem sikerültek a fánkjaim, nem is sütöttem sokszor.
Kipróbáltam a recepted ééééééééééééééés tádáááááááá,már másodjára csináltam ma és még jobban is sikerült mint az előző!
Köszönet nagymamádnak ésneked!
Vicus

csaba9700
csaba9700 Sat, 2012-01-28 09:43

Egy jó tanács!Az élesztőt a cukorral keverjétek ki.Kb.kettő perc.Időt nyertek.Utána mehet bele a langyos tej.A liszt legyen kb.harminc fokos,nagyon lényeges.A deszka,amin nyújtunk,szintén legyen meleg.A tésztának nem szabad megfázni.Az első kelesztés után gyúrjuk át a tésztát,úgy hívják,hogy "lélegeztetés",lazább lesz ugyanis,hólyagos,könnyebb,stb.Van vele munka,de megéri.

cormia
cormia Wed, 2012-01-25 15:43

Helló! én most csináltam életem első fánkját a te recepted alapján. Mindent úgy csináltam ahogy írtad.de a tésztám nem olyan lágy,mint emlékezetemben él,hogy lennie kéne. Attól tartok valamit elrontottam. Most kel aztán kiderül,ha beborul...:)

Evapal
Evapal Tue, 2012-01-24 22:53

Lehet ezt a fankot sutoben is kisutni, vagy csak olajban ahogy a receptben leirt?

janeeyre89
janeeyre89 Thu, 2012-01-19 18:40

Most készítettem először fánkot, ez a recept szerint, bár rum nem volt itthon és jelentem isteni fonom lett!!! :) Köszönöm a receptet! :))

eniko0213
eniko0213 Tue, 2012-01-17 08:38

Tegnap én is megcsináltam a fánkot, de az az 1 kg liszt szerintem nagyon sok 2 tojáshoz. (Nekem a nagyim azt mondta, hogy a fehérje nem is kell bele mert attól csak még keményebb lesz. ) Amikor kihűlt olyan lett mint a beton, ehetetlen! Nekem nagyon nem vált be a recept pedig a leírást pontosan követtem!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2012-01-18 10:29

Kedves Enikő!
Hát, ahány ház, annyi szokás...mi pont azért tesszük bele a fehérjét, merthogy roppanósabb lesz tőle. És ezt aláírom, ha kihűl, már nem jó (ezért ajánlottam újrahasznosító receptet a sztori mezőben). De hogy őszinte legyek, soha életemben nem ettem még finom, de már kihűlt házi fánkot - a boltiak privilégiuma. Ennek sajnos csak 1 óra a szavatossága - de annyi idő alatt el is szokott fogyni.
Szép napot!
Üdvözlettel:
Nóra

steszter
steszter Mon, 2012-01-16 14:37

kedves Dacota,
én is egy hasonló recept alapján sütöm a szalagos fánkot, szintén nagymamarecept. Az én nagymamám még két titkot átadott:
- akkor hagyd abba a dagasztást, ha már fokhagymaszagú a tészta
- meleg legyen a konyha (egész télen képes volt a hideg konyhában főzőcskézni, de a fánk kedvéért befűtött)
na, lassan én is nekiállok a fánknak:)

1598
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
tojás 2 db
cukor 1 ek
rum 2 ek
tej 0.5 l
napraforgó olaj 10 dl
porcukor 10 dkg
lekvár/ dzsem 25 dkg