r
Nosalty Logó

Nagyi diósa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagyi diósa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 6169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7284.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2023 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.6 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 6169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük őket, majd beleforgatjuk a lisztet, a darált diót és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, és megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, aztán beleszórjuk a darált diót és a rumaromát, majd az egészet habosra keverjük.
  3. A kihűlt piskótánkat először kétfelé vágjuk, majd mind a két nagy szeletünket elvágjuk keresztben szintén ketté. (Négy részre osztjuk az egy nagy lapot.)
  4. A krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, de annyit hagyjunk, hogy az oldalára és a széleire is jusson belőle. Miután kívülről is megkentük a sütinket, vékonyan beszórjuk darált dióval.
  5. Mielőtt engedünk a kísértésnek, és felvágjuk, tegyük be a hűtőbe egy pár órára, hogy a krém elnyerje vágható állapotát.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 35*26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10785
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 31.

Ajánló

Tortának is kiváló lehet. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám sokszor sütött diókrémes piskótát, ami igazi gejl volt, tele vajjal... Na, én fogtam az alapot és a szánk íze szerint átalakítottam.:)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek