r
Nosalty Logó

Mustáros rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mustáros rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 873 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3492 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 144 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 873 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8939.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    5347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3492 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A burgonya előkészítéséhez

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd levesszük róla és karikákra vágjuk.
  2. Közben a tojásokat is keményre főzzük, és ezt is karikákra vágjuk.
  3. A krinolint nem szükséges megfőzni, a lényeg, hogy ezt is felkarikázzuk.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsázunk.
  5. Besamelmártást készítünk: 5 dl tejből, 2 csapott evőkanál lisztből és vajból, a végén pedig dijoni mustárral ízesítjük.
  6. Most már mindenünk adott, és elkezdhetjük a rétegezést: krumplira tojás, kolbászszeletek és krinolin, megsózzuk és borsozzuk, majd nyakon öntjük a mustáros-besamellel. Ezt folytatjuk a végén krumpliréteget kell kihoznunk belőle és tetejét megkenjük vékonyan tejföllel.
  7. A sütő legyen 180°C-os és akkor 40-50 perc alatt kész is az rakott krumpli újragondolása.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21161
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott krumpli jó hagyományosan is, de nem mondhatom, hogy ez nem áll meg mellette.

Hozzávalók

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek