r
Nosalty Logó

Mustárban naranccsal sült csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Mustárban naranccsal sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2141 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 537 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    443 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 2141 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Míg a sütő melegszik a mézet összekeverjüka tejföllel és a magos mustárral, fűszerezzük, majd bekenjük a besózott és borsozott csirkét (nem feltétlenül kell túl vastagon).
  2. A hagymát cikkekre bontjuk, a narancsot gerezdekre, összekeverjük az olívaolajjal, majd fűszerezzük ezt is.
  3. A csirkét lepakoljuk a kicsit kiolajozott tepsi (jénai) aljára, körbepakoljuk hagymával és naranccsal, pár aprócska vajdarabot dobálunk közéjük, és megsütjük 30-35 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21151
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustárban naranccsal sült csirke
Zsófi.M 39 recept

A receptet a 2012 januári TV Paprika Magazinban olvastuk, és ezt alakítottuk át kicsit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek