r
Nosalty Logó

Muscovado fagyi zabpelyhes kosárkában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Muscovado fagyi zabpelyhes kosárkában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    279.3 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    459 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2188 micro
Összesen 3963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyi elkészítése:
  2. A tejszínt forrásig hevítjük.
  3. Hosszában kettévágjuk a vaníliarudat, és a kikapart magokat a tejszínhez adjuk, hagyjuk kihűlni (min. 10 perc).
  4. A tojásokat kettéválasztjuk (a fehérjéből lehet Pavlovát csinálni :). A sárgáját kézi mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval.
  5. A sárgája-cukor masszát lassan, kevergetve a langyosra hűtött tejszínhez adjuk, majd az egészet simára keverjük a créme fraiche-sel.
  6. A masszát alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik. Akkor jó, ha a belemártott fakanál hátát bevonó réteg közepébe ujjunkkal húzunk egy vonalat, és az száraz marad.
  7. Hőt és fagyasztást tűrő edénybe töltjük, hagyjuk kihűlni, amint lehet, hűtőbe tesszük (kb. fél órára), utána mehet a fagyasztóba (min. 4 óra).
  8. A kosárka elkészítése:
  9. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a vajjal.
  10. Vékonyan (ez nekem most nem igazán sikerült) kibélelünk vele egy muffin/szuflé/mini tortácska formát, a fagyi tálalásáig hűtőben tartjuk.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6020
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 30.

Ajánló

Gondolom (remélem) a fagyi éke, ez a kockányi csokicsoda is kellőképpen felborzolta a kedélyeket. Pár hónapja jött létre egy kézműves csokoládégyártó kisüzem, az ő munkájukat dícséri a képen látható alkotás. Az alapanyagot (keserű, tej vagy fehér csoki) és a hozzá választható feltéteket (szárított gyümölcsök, fűszerek, magok) ők adják, és a vevő (jelen esetben én) kedve szerint maga állíthatja össze saját nevét viselő csoki-költeményét. Bővebben erről a blogon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet, hogy nem túl szerencsés névválasztás ez a muscovado, talán túlontúl kifinomultnak hangzik, pedig nem az! Pusztán arról van szó, hogy nagy kedvencemmel, a karamellel akartam indítani életem első fagyikészítési projektjét, ám nem az ízre, hanem a textúrára koncentrálva. Azért döntöttem a fehér rokon helyett a lágy, finomítatlan, sötétbarna nádcukor mellett, mert használatával megspóroltam a karamellkészítés maceráját, és ezerrel koncentrálhattam a tökéletes állag elérésére. Remélem, látszik a fotón: mission completed :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek