r
Nosalty Logó

Mozzarellás karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kr1szt1
Mozzarellás karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5033.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    592 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol (én mindig levéllel együtt számolom, mérem)
  • 30 dkg mozzarella (light változatban még kevesebb kalóriát fogunk megenni)
  • ízlés szerint (kell a karfiol főzővízébe is, és a masszához is)
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kapor (én most ezt tettem bele, de lehet ez petrezselyem vagy bármilyen fűszer)

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsákra szedve, a leveleivel és a torzsájával megfőzzük. Én a mozzarella levét is a sós főzővízbe öntöttem.
  2. A lecsepegtetett karfiolt a két tojással és a sajt felével krumplitörővel összedolgozzuk, fűszerezzük. Nyugodtan megkóstolhatjuk, így nem ronthatjuk el az ízesítés.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazgatjuk, majd 220 fokon 25 percig sütjük. Rászeleteljük a maradék sajtot, és további 5-10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 2635
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozzarellás karfiol
Kr1szt1 11 recept

Szerettem volna valami nagyon finomat, de egészségeset, alacsony kalóriatartalmút, de laktatót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!