r
Nosalty Logó

Mojos csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Monique
Mojos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1515 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 380 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    190.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3376.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    349 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2936 micro
Összesen 1515 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    524 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, lefektetjük a tepsibe, és a mojo szósszal megkenjük a tetejét, hagyjukállni, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.
  2. A brokkolikról leszedjük a nagy leveleket, és vízben kb. 10 percet előpároljuk.
  3. A párolt brokkolikat ráhelyezzük a csirkemell tetejére, olívaolajjal meglocsoljuk.
  4. Fóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 200 fokonkb. 20-25percet sütjük.
  5. Amikor levesszük a fóliát, a megmosott füstös paradicsomokat rátesszük, megsózzuk, és még kb. 10 percig grillezzük.
  6. Köretként tepsiben sült burgonyát és fokhagymás joghurtot ajánlok hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2326
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Nemrégiben volt szerencsém Tenerifén járni, ahol a kemencében sült kanári burgonyát mojo szósszal tálalják, de ezt a pikánsan csípős szószt húsok és halak fűszerezésére egyaránt használják, sőt sima pirítós kenyérre kenve is kiváló. Ahogy sokan mások, én sem tudtam megállni, hogy ne hozzak haza 1-2 üveggel az autentikus házi készítésű mojo szószból, amit a helyi kisboltban vásároltam. Ezzel az étellel sikerült egy picit visszavarázsolni a tenerifei hangulatot, ha másért nem, ezért már megérte elkészíteni...:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!