r
Nosalty Logó

Mogyorós rácsos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Thisandthat
Mogyorós rácsos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 248 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    170 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3105.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 3790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a fél bögre langyos, cukros tejben felfuttatott porélesztőt, a cukrot, az olvasztott margarint összegyúrjuk, és ha igényeli, annyi tejet adunk még hozzá, amennyit felvesz. Puha, lágy tésztát kapunk, majd lefedve kb. 30-40 percig kelesztjük.
  2. A tésztát 8 részre osztjuk, majd egyenként nyújtjuk hosszú, ovális formájúra.
  3. A felső harmadát beirdaljuk derelyevágóval, a középső harmadát töltjük, erre hajtjuk az alsó harmad tésztát, a tetejére pedig a beirdalt részt.
  4. A tetejét tojással kenjük meg, és 150 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejet, lisztet, cukrot, darált mogyorót és tojást összekeverjük.
  2. Sűrűre főzzük, majd amikor langyosra hűl, egy ampulla mandula aromát adunk hozzá. A mogyoró és a mandula íze együtt olyan volt, mint a marcipáné (de az aroma elhagyható, ha valaki nem szereti).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1157
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 05.

Receptkategóriák

Mogyorós rácsos kalács
Thisandthat 161 recept

Szeretem a mogyorós sütiket, de általában a tésztába keverve szoktam használni, most viszont a töltelékbe tettem. Megérte, mert nagyon finom volt.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!