r
Nosalty Logó

Mogyorós-csokoládés emeletes torta Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mogyorós-csokoládés emeletes torta Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Összesen 1532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Összesen 10720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    673.4 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11135.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    2834 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    4621 mg
  • Nátrium
    2611 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1025.6 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    1498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2304 micro
Összesen 10720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Elkészítés

piskóta alsólap

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk, és megtöltjük a világos krémmel, a külsejét is áthúzzuk. Keveset elteszünk a díszítéshez.
  4. Miután kész az alsó lap megtöltése, utána rátesszük a felsőt, és azt is összeállítjuk. Hideg helyre tesszük. Kedvünk szerint szeleteljük. Jó étvágyat!!

piskóta felsőlap

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt kb. 20 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha teljesen kihűlt, 3 lapba vágjuk, és megkenjük a csokoládés krémmel, a külsejét is. Pár kanállal elteszünk a díszítéshez.

mogyorós krém

  1. A fehér táblákat összetördeljük, és a vajjal, vízgőz fölött összemelegítjük.
  2. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, vanília kivonattal, darált mogyoróval és a capuccinó porral, amit a vajas fehér csokoládéval elegyítünk. (Lehet gépi mixerrel is.) A díszítéshez plusz teszünk kakaóport.

csokoládékrém

  1. Kézi mixerrel kikeverjük a tejet, a főzés nélküli pudingporral. Majd a mascarponéhoz keverjük.
  2. A puha vajat kikeverjük a kakaóporral, vaníliás cukorral, és szintén elegyítjük. Erre kerül majd a mandulapehely, és köré a csokoládés drazsé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1886
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 24.

Ajánló

Én margarint használtam. A tortalapokat  megfordítottam, és ami alul volt, az került felülre, ez lett a szebbik oldala, és így töltöttem, díszítettem. Ha a krémek több cukrot igényelnének, akkor kóstolás után tegyen mindenki kedvére, nekem így volt jó...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányomnak készítettem születésnapjára. A jól kidolgozott piskóta és a krémek meghozták a várt dicséretet. Megérte a fáradozás, hisz mindenki jót ehetett a tortámból... egy jó napot tudhatok ismét magam mögött... :-)))))

Hozzávalók

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek