r
Nosalty Logó

Mogyorós-csokis háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós-csokis háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Összesen 6753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    440.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5190.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2567 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.4 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2113 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 6753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 501 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. Ehhez összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót.
  2. Összemorzsoljuk a margarinnal és végül elvegyítjük benne a tojássárgáját.
  3. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük, de nyugodtan maradhat akár egy éjszakára is.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt, kibélelünk egy 30 x 40 cm -es tepsit sütőpapírral.
  5. Elkészíthetjük a mogyorós masszát. A mogyorót apró darabokra vágjuk, vagy daráljuk. Nem gond, ha erre nincs lehetőség, legfelejebb nagyobb méretű sütiket gyártunk később.
  6. A massza többi hozzávalóját (cukor, vaj, só, méz) a vízzel felforraljuk. Ha felforrt levesszük a tűzről és belekeverjük a mogyorót. Hagyjuk kihűlni.
  7. Összeállítjuk a sütit: a tésztát kivesszük a hűtőből és egyenletes vastagságban a tepsi aljába nyomogatjuk.
  8. Villával megszúrkáljuk pár helyen, ezután rákanalazzuk a mogyorós masszát, szintén egyenletesen elosztva.
  9. Az előmelegített sütőben kb. 10-15 percig kell sütni.
  10. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, de még langyosan kis négyztekre, majd azokat - átlósan felezve - háromszögekre vágjuk.
  11. Ha teljesen kihűltek, olvasztott csokiba mártogatjuk az egyik oldalukat.
  12. Mivel linzer tészta az alapja, jót tesz neki, ha áll egy éjszakát zárt dobozban, vagy fóliával letakarva.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9483
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 03.

Ajánló

Forrásom még lekvárt ken a linzeralapra, és egy réteg marcipánt is nyújt rá, a masszához való mogyoró felét pedig mandulával helyettesíti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer egy fitnessz napon kóstoltam meg az egyik kekszgyár földimogyorós sütijét. Nagyon furcsa új élmény volt a földimogyorót édes verzióban érezni. Édekes, hogy a dióhoz, mandulához gondolkodás nélkül süteményeket társítok, a földimogyoróra viszont sosem gondoltam még ebben a formában. Nem úgy azóta.... :) Ezért is örültem, amikor megtaláltam a fenti recept átvariált verzióját. Én így is elég kalóriadúsnak ítéltem meg a sütit, úgyhogy maradtam az eredeti verziónál, és az új élménynek teret adva csak mogyoróval (egy kicsit csökkentett mennyiséggel) készítettem el.

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?