r
Nosalty Logó

Mogyorókrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Mogyorókrém torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Összesen 886 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Összesen 7100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Összesen 359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 886 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    481.1 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7250.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1700 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2926 mg
  • Nátrium
    1968 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 7100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, előkészítünk egy 16 szeletes csatos tortaformát (vajazzuk, lisztezzük).
  2. A tojásokat megmossuk, és különválasztjuk a fehérjét és a sárgáját.
  3. A széttördelt fehér csokit gőzfürdő fölé helyezzük, és egynemű masszává olvasztjuk folyamatos felügyelet mellett.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd a sárgájákat egyenként hozzáadjuk a fehérjék felvert habjához, ezzel tovább verjük még pár percig.
  5. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd elkeverjük.
  6. A piskótatésztához óvatosan hozzákeverjük az egyneművé olvadt fehér csokit.
  7. A masszát a tortaformába öntjük, és berakjuk a sütőbe sülni, fél óra elteltével már végezhetünk tűpróbát a piskótán.
  8. A mogyorós nugátkrémet elkeverjük a mascarponéval.
  9. A Hulalát felverjük 1 csomag habfixálóval, majd hozzáadjuk a mogyorós krémet, és együtt verjük még néhány percig, majd hozzáadjuk a másik habfixálót.
  10. Amíg a piskóta elkészül, és teljesen kihűl, a krémet hűtőbe rakjuk.
  11. A megsült és kihűlt piskótát kiszedjük a formából, és három részre vágjuk.
  12. A krémet három részre osztjuk, és a piskótákat rétegezzük vele, majd az utolsó harmaddal az egész tortát bevonjuk (felül és körben a szélét).
  13. A díszítéshez az étcsokoládét pici vajjal gőzfürdő fölé tesszük, és egyneművé olvasztjuk, ezt követően pedig tetszés szerint díszítjük a Toffifee bonbonokat is felhasználva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 34058
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Nálunk  "csak úgy" készült, de bármilyenalkalomra megállja a helyét. A nagyon édesszájúak imádni fogják :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Egy receptmagazinban találkoztam egy Toffifee tortával, ami külcsínyre nagyon megtetszett. A receptet olvasva már nem volt annyira meggyőző, így szokás szerint kitaláltam egy saját verziót. A piskóta és a krém is nagyon kellemes, lágy és hihetetlen összhangban vannak az ízek.

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?