r
Nosalty Logó

Mini feketeerdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini feketeerdő torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Összesen 1390 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Összesen 5549 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Összesen 359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1390 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4951.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 5549 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 359 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral (és a vaníliás cukorral) habosra keverjük, majd beleforgatjuk a megolvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
  2. A muffintepsit kivajazzuk, vagy papírt teszünk bele és két kanál segítségével beletöltjük a kakaós masszát a mélyedésekbe. (Most ez nem olyan, mintha másféle muffint sütnénk, ez tulajdonképpen csak a süti "talpa" lesz, nem kell meglepődni, hogy nem jut túl sok egy-egy muffinpapírba.)
  3. A "talpakat" betesszük sülni az előtte bemelegített sütőbe (200 vagy légkeverésnél 180 °C), és 15-20 percig sütjük.
  4. Közben elkészíthetjük a mascarponés keveréket. A mascarponét összekeverjük egy kis cukorral, vanília aromával, fahéjjal és 2 ek meggylével - így egy enyhén meggyízű, édes krémet kapunk.
  5. Amikor a muffintalpak kisültek, megvárjuk, míg kissé kihűlnek és bekenjük őket a meggyes krémmel, majd a tetejükre 1-2 szem meggyet nyomunk.
  6. Ezután a muffinokat betesszük a hűtőbe, hogy a krém is megszilárduljon.
  7. Közben étcsokoládés bevonót készítünk (mindenkire rá van bízva, hogyan szereti, én személy szerint nem rajongok a bevonó-csokikért, így "sima" étcsokit használtam), majd a már "összehűlt" muffinok tetejét bevonjuk vele (egy táblából kb. annyi fog kijönni, hogy a meggyeket a muffinok közepén ellepje, de aki úgy szeretné, bevonhatja az egész sütit).
  8. Ekkor újra állni hagyjuk egy picit, közben elkészítjük a margarinos krémet: a margarinból, a porcukorból és a citrom levéből krémet készítünk, majd habzsákba töltjük.
  9. Végül mintát rajzolunk a muffinok tetejére (akinek nincs habzsákja, kenni is lehet a krémet), a muffinok tetejét pedig megszórjuk kakaós tortadarával vagy csokiforgáccsal, és a tetejét újból meggyel díszíthetjük. (Hogy a margarinos krém is megszilárduljon, még legalább egy fél órára hűtőbe kell tenni a muffinokat.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7517
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muffint szeretek a legjobban sütni, mert a variációk határtalanok. Ezt a feketeerdő-változatot a receptversenyre készítettem. (Sajnos a kép nem sikerült a legjobban, hiába próbáltam minden pozícióból fotózni. A valóságban ettől lényegesen jobban néz ki, itt annyira nem különülnek jól el a rétegek - a kakaós muffinalj, a meggyes mascarpone-krém, a csokimáz és végül az édes margarinkrém. A tetején a meggy azért jól látszik. )

Hozzávalók

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek