r
Nosalty Logó

Mini farsangi fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini farsangi fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 622 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 6213 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 537 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 622 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    495.6 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    173 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 6213 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 537 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejbe tesszük, megkeverjük, s várunk vele olyan 10 percet, ekkor felfut, és barna kovász lesz. Közben a tojássárgákkal elkeverjük a cukrot, s belereszeljük a citrom héját. Felrakjuk melegedni a margarint.
  2. Egy másik tálban a lisztre ráöntjük a kovászos tejet, majd a tojásos masszát is, jól elkeverjük, s fokozatosan hozzáöntjük a tűzhelyen megolvasztott margarint, s egy csipet sót beleszórunk.
  3. Homogénre keverjük, majd gyúrjuk a tésztát.
  4. Langyos-meleg helyen pihentetjük a tésztát, mondjuk radiátoron. Fél óra múlva a tészta remélhetően megkelt, könnyebb lesz az állaga, s kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra, majd pogácsa/fánkszaggatóval kiszaggatjuk. (Én itt a legkisebb méretűt használtam, ezért lett sok pici fánkocskám.) Letakarjuk, s kelesztjük még egy fél órát.
  5. A kis gömbőcökbe ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe.
  6. Egy magas falú serpenyőbe (én wokkal csináltam) olajat öntünk úgy, hogy egy jó 5 centinyire álljon benne az olaj, s felmelegítjük.
  7. Ebbe rakosgatjuk bele a fánkokat (nem kézzel, inkább segédeszközzel) úgy, hogy a lyukas fele a fánkoknak lefele nézzen, s 2-3 percig fedő alatt sülnek szép pirosra, majd megfordítjuk őket, és 1-2 percig fedő nélkül sül az aljuk, majd kiszedegetjük őket szalvétára, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj, majd jöhet a következő adag.
  8. Ha kész, meghintjük porcukorral, s a közepükbe kanalazunk egy kis lekvárt ízlés szerint. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13232
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Édesszájúaknak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még általános suiban volt fánkevő verseny farsangon, és azóta imádom ezeket a kis harapnivalókat. Így nekiláttam, és ez lett belőle.

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek