r
Nosalty Logó

Minden alkalomhoz illő túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Minden alkalomhoz illő túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 578 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3465 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 578 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5953.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1756 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 3465 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, kivajazzuk, és lisztezzük a tepsit, és míg melegszik, addig megcsináljuk a piskótatésztát.
  2. A tojásfehérjéket habosra verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrot Ha a cukor teljesen elolvadt, mehet bele a 4 tojássárgája egyesével. Ha ezt is eldolgoztuk, hozzáadjuk a kakaót.
  3. A végén 1-es fokozatra kapcsoljuk a habverőt, és lassan, óvatos keverőmozdulatokkal hozzáadjuk a lisztet. (Nehogy összetörjük a habot.)
  4. Betesszük a sütőbe egy tetszés szerinti formában. Végezzünk a sütés végén tűpróbát!
  5. A töltelékhez (csak akkor rakjuk rá a tésztára, ha teljesen kihűlt!) a tejszínhab kb. 2/3-át (hogy maradjon a díszítéshez) felverjük. A túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt összedolgozzuk egy tálban, végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. Nagyon óvatosan, hogy ne törjük össze a habot!
  6. Ha mindennel elkészültünk, kivesszük a hideg piskótát a tortaformából, elmossuk a formát. Majd visszarakjuk bele a piskótát. Ezután megkenjük a piskótát Nutellával, és erre mehet a finom túrós masszánk.
  7. 1 éjszakára betesszük pihenni a hűtőbe (ki kell bírni, megéri!), hogy jól összeérjenek az ízek, és megtartsa a formáját a torta.
  8. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a formából, kenjük meg a torta tetejét Nutellával (kicsit én megolvasztottam, mert eléggé felszedi a túrót a tetejéről), ezután keményre verjük a tejszínhabot tetszés szerint díszítjük a habbal. Ha Hulala habot használunk, semmilyen fixáló nem kell bele! Gyönyörűen megtartja a formáját! Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12272
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Ajánló

Mi Nutellával szoktuk megbolondítani, de rakhattok rá idei friss gyümölcsöket is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még régebben találtam, azóta már jópárszor elkészítettem! Mindig nagy sikere volt a családban, a csapatban és a cégnél! Kinézetének csak képzeletetek szabhat határt! Hajrá! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek