r
Nosalty Logó

Milky szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Milky szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Összesen 5053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5814.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1687 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2709 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 5053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. Válasszuk szét a tojásfehérjét, a sárgáját. Verjünk kemény habot a sóval a tojásfehérjékből, majd felváltva, egyenként dolgozzuk bele a tojássárgákat és a cukrokat.
  2. Fokozatosan adjuk hozzá az összekevert sütőporos, kakaós lisztet és a meleg vizet is.
  3. Öntsük a masszát egy 30×40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre. Nem árt a tűpróba.
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt. A kész piskótát hosszában vágjuk ketté.
  5. Tegyük egy tálcára az egyik darab tésztát, kenjük rá a krém felét, és óvatosan öntsük rá a csokoládéöntet felét is. Majd a csokiöntet tetejére tegyük rá a tészta másik felét, kenjük rá a maradék krémet, és öntsük rá a maradék csoki öntetet is.
  6. Pár órára tegyük hűtőbe, majd tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.

Csokiöntet

  1. Melegítsük fel a tejet, a margarint, majd tegyük bele az apróra tördelt csokoládékat, a cukrot, és pár perc alatt kis lángon olvasszuk össze. Teljes homogénre keverve hagyjuk egy kicsit hűlni.

Krém

  1. A tejet a keményítővel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha-néha keverjünk bele.
  2. Kihűlés után lazítsuk fel 0,5 dl tejszínnel, majd a vajjal habosítsuk alaposan ki. Óvatosan dolgozzuk bele a maradék tejszínből vert kemény habot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14773
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, könnyű, szaftos, krémes sütemény, középen is csokoládéval. Tortának is ajánlom.

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek