r
Nosalty Logó

Milánói csirkés nokedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Milánói csirkés nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 1142 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 6855 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 204 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 1142 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    337 g

Zsír

  • Összesen
    344.2 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12489.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    481 mg
  • Kálcium
    3833 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    4475 mg
  • Nátrium
    3117 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1990.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3084 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    1168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2855 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3437 micro
Összesen 6855 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A nokedlihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Az olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt rátesszük a gombát, a darált csirkemellfilét, sózzuk-borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket, fedő alatt közepes lángon néha megkeverve, pároljuk készre, kb. 30-35 perc alatt.
  2. Kis tálban a milánói alapot, a cukorral, 2 dl vízzel, a tejszínnel elkeverjük simává, hagyjuk egy kicsit összeállni a tálban, ráöntjük a gombás csirkére, elkeverjük, hagyjuk összeforrni, ha kész, a tűzről levesszük.
  3. Egy nagyobb tálban a lisztet, tojásokat, sót és vizet alaposan összedolgozzuk, kb. 15 percet hagyjuk állni, majd olajos, sós vízbe nokedlit szaggatunk belőle, ha megfőtt, leszűrjük.
  4. Egy tepsit vagy jénait veszünk elő, mehet bele a szósz fele, rá a nokedli, rá a szósz másik része, rá a tejföl, elsimítjuk rajta, majd sok reszelt sajttal szórjuk meg, pár szelet gombát a szószból kivéve a legtetejére teszünk.
  5. Előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre, aranybarnára sütjük, majd még melegen tálaljuk, petrezselyemmel megszórva a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16173
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Ajánló

Finom friss mentaszörp, citromfűszörp, meggyszörp, málnaszörp, -házilag elkészített. Sok-sok ásványvíz, vagy finom fehér bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milánói csirkés nokedli
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon meleg volt az elmúlt napokban, egyenesen kánikula. Ez nagyon jó, de főzni és sütni nem igazán kellemes elfoglaltság ilyen melegben. Ezért gyors megoldás kellett az ebéd elkészítéséhez. Találtam egy jó receptet, érdekes megoldása a milánóinak, de nagyon finom. Augusztus 26-án ezt a receptet választottam, és hősiesen végigcsináltam, és túléltem a nokedli szaggatását:-). A többi része, már nem volt ilyen nehéz. A végeredmény? Megérte a hőségben főzni. Kicsit variáltam rajta a mi ízlésünk szerint: pl. a kétféle hagyma párolása, a friss zöldfűszerek, a habtejszín, a több tejföl és sajt. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A csirkéhez

A nokedlihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek