r
Nosalty Logó

Mikulásváró isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Mikulásváró isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    209 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 3914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 464 kcal

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, alaposan összedolgozzuk. Egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb kör alakú formával kiszaggatjuk - én egy kisebb ételtartót használtam.
  3. Minden második közepéből egy csizmaformát is kiszúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tortarácson hagyjuk kihűlni.
  5. A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk, és a csizmás islereket bevonjuk vele. Én egy villára raktam, és egy kanállal mertem rá a csokit. Kicsit lecsöpögtetjük, és tortarácsra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni.
  6. Az islerek alját megkenjük lekvárral, rárakjuk a tetejüket, majd a csizmát még feltöltjük lekvárral. Kb. fél óra múlva már puha és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5751
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikulásváró isler
Andi80_ 380 recept

Első isler próbálkozás. Nagyon jól sikerült, talán azért is, mert a párommal közösen készítettük.:-) 5 db lett belőle. Elég méretes darabok, így mutat jól benne a csizmácska. Méltó ajándék a Mukilásnak a sok ajándékért cserébe.:-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek