r
Nosalty Logó

Mikulás sütije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Molli31
Mikulás sütije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.3 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 4773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kristálycukrot keverjük össze alaposan 2 egész tojással, kocka margarinnal, 2 cs vaníliás cukorral.
  2. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Keverjünk a masszába jó sok csokit összetörve, kókuszreszeléket, kicsire darabolt diót, mazsolát.
  4. Öntsük az egészet egy kivajazott, lisztezett tepsibe.
  5. Közepesnél kicsivel nagyobb fokozaton süssük addig, amíg a széle el nem kezd barnulni a tésztának.
  6. Amikor megsült, még melegen szeleteljük a sütit formákra, pl.kockákra, háromszögekre, stb.
  7. Kihűlés után megkeményedik, fedett dobozban tároljuk,így sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8489
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Ajánló

Mikulásra, Karácsonyra.

Receptkategóriák

Mikulás sütije
Molli31 5 recept

Az amerikai gyerekek Mikulás estéjén kis sütivel és egy bögre tejjel kedveskednek az éjjel hozzájuk érkező Mikulásnak. Az asztalon hagyják a sütit, hogy ha megéhezne a nagyszakállú, elmajszolhassa. Ez egy rövid, egyszerűen elkészíthető Mikulás váró süti receptje.  Kellemes Mikulás várást Mindenkinek!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek