Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A mi kenyerünk (Házi fehér kenyér 6.) recept

hozzászólások (38)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 257 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

összesen: 2561 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 237 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogyoo
Bogyoo Tue, 2015-12-08 13:50

Szia Zit!

Ez egy tökéletes kenyér, már kétszer megsütöttem, mindenki degeszre ette magát belőle. Ropog is és puha is és finom is, és és és... Az elsőbe nem tettem aszkorbinsavat, a másodikból pedig kifelejtettem az olajat és ugyanolyan minőséget kaptam. Burgonyapelyhet tettem bele, de anélkül is kipróbálom. Köszi a receptet, egy kenyérsütési kedv életét mentetted meg. Vesszen a kenyérsütőgép! Sosem sütött nekem semmi jót.

boribakter
boribakter / boribakter Mon, 2011-04-25 22:25

1 evőkanál 10%-os ecet - ha 20%-os van, akkor fél evőkanál (de olyat már lassan nem lehet kapni).
Azon gondolkodom, hogy aszkorbinnak pl. Cetebe jó-e? Az végül is glicerines folyadékban ázó C-vitamin...

Zit
Zit / Zit Sat, 2011-01-08 17:46

Döme, az első nekem is kissé lapos lett, aztán valahogy belejöttem, s egyre jobb és jobb lett mindegyik. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 13:59

Jénai nélkül is ropogós lesz a héja ? Miért abba sütitek a kenyeret ?

Zit
Zit / Zit Sat, 2011-01-08 17:44

Azért jénaiban sütöm, mert így olvastam Limára honlapján, s mert jobb módszert még nem találtam, ami működik is.

döme
döme Mon, 2010-11-01 17:34

Kicsit laposra sikerült,de finom lett a kenyér. :)
De most készítem a másodikat. :)

döme
döme Mon, 2010-11-01 11:27

Köszönöm a segítséget:)
Ma sütöm meg életem első kenyerét!
Kíváncsi leszek hogy sikerül. :)

Zit
Zit / Zit Mon, 2010-11-01 09:05

szerintem teljesen mindegy, én nem szoktam nézni... elsőre próbáld a gyengébbet, szerintem

döme
döme Sun, 2010-10-31 20:25

Mással nem lehet helyettesíteni az aszkorbin savat?Gondolok itt eset,vagy szódabikarbóna?
Köszi a választ előre is!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Fri, 2010-09-10 16:31

Mindenkinek, akit érdekel Limara és a kenyere!
8-án volt a Paprika tv-ben Limara, ott lehetett látni, hogy készíti a kenyeret. Ma 10-én megismétlik, 23.3o-kor!!!!
Én is újból megnézem! A gasztrobloggerek műsor már napok óta megy, érdemes nézni!
Üdv. Zsóka néni.

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-09-10 20:44

Jaaaaj, de jó, hogy szóltál, Zsóka néni, köszönjük!!

rlalika
rlalika Thu, 2010-09-09 15:07

Kedveseim!

Szivesen kipróbálnám (és ki is fogom) de azt szeretnémtudni elötte, hogy minek az aszkorbin sav és mi történik nélküle?

Tudom, hogy a sütöipar használja, de nekik a tartósitás miatt kell. Persze az is lehet hogy a magasságpor állitja be?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-02 16:11

Kedves rlalika!

Az aszkorbinsav (lat.: acidum ascorbium) maga a 100% kristályos C vitamin.

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-09-09 17:30

Szia! Én csupán annyit tudok róla, hogy feljavítja a liszt minőségét, nem gondolom, hogy ezzel tartósítanának. Mint azt korábban írtam már a hozzászólások között, 1 ek enyhe ecettel helyettesíthető. Nélküle (tapasztalatom szerint) valamicskével kevéssé lesz könnyed, légies a tészta.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 14:13

kőszőnőm a tanácsokat,kifogom mindenféleképpen probálni,!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 12:09

Köszönöm válaszod,nem tudtam hogy így működik,csak rá kell kattintani!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 09:34

mi az őregtészta?és hol lehet beszerezni az aszkorbinsavat?

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-09-03 14:02

Látom, már megválaszolták a kérdéseid a lelkes fórumozók. :-)) Köszönöm! Igen, aszkorbinsavat én is a patikában veszek. Nagyon kevés is elég belőle, egyrészt mert arany árban van, másrészt mert tényleg nem kell nagy mennyiség. Amúgy, ha nem kapsz, ne keseredj el: helyettesítheted 1 ek hígabb ecettel.

M-Iza
M-Iza Fri, 2010-09-03 10:05

Öregtésztát fent leírták, aszkorbinsavat gyógyszertárban lehet kapni. A c-vitaminban is van, én azt szoktam beletenni, de a cukormáz nélküli jó csak, a Béresnek van ilyen.

Sissi74
Sissi74 Fri, 2010-09-03 08:20

A kérdésedre a választ megkapod,ha receptben(direkt kékkel van jelölve)rá kattintasz magára a szóra.
Kidob egy új ablakot,s ott leírja.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-02 14:14

Szia!
Mi az az öregtészta?
Hol lehet beszerezni?
Válaszod előre is köszönöm!
Üdv:Zsuzsa

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-09-03 08:24

Kedves Zsuzsanna! Ha a hozzávalók közt látható, aláhúzott öregtészta szóra kattintasz, már meg is jelenik a recept leírása. Általában az előzőleg sütött kenyérhez dagasztott tészta maradéka, de külön is el lehet készíteni. Ennek a leírását fogod látni, ha rányomsz. :-) Üdv: Zita

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-02 08:21

Megsütöm. Imádok kenyeret sütni. Általában sikerrel. Köszi a receptet.

Zit
Zit / Zit Sun, 2010-07-25 21:33

Nincs mit. :-) De tudod, szerintem nézegessed közben, mert minden sütő más és más. Ha a Tied történetesen túl erősen süt, gyorsabban is elkészülhet!

Pihe
Pihe Sat, 2010-07-24 19:15

Szívem!
Mivel írtad az alul-felülsütést, gondoltam, a sima gázsütőben más a sütési idő!?
Köszi a választ!:)

Pihe
Pihe Fri, 2010-07-23 21:15

Drágáim!

óTegyétek már légyszi hozzá mi van ha nem alul-felül sütés,

Zit
Zit / Zit Sat, 2010-07-24 11:00

Drága Pihe, én mindig ezen sütöm, nem tudom, mire gondolhatsz. Ha sima normál gázsütőd van, abban úgyis csak egyféleképpen lehet sütni, nem igaz?

257
víz 2.7 dl
2 tk
napraforgó olaj 2 ek
aszkorbinsav 1 csipet
burgonyapehely 4 kávéskanál
öregtészta 25 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
finomliszt 30 dkg
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 1 dkg