r
Nosalty Logó

Mézeskalács karácsonyfa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adrikaa
Mézeskalács karácsonyfa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tészta

A tetejére

Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tészta

A tetejére

Összesen 4558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tészta

A tetejére

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7600 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    3137 mg
  • Nátrium
    2127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.6 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 4558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tészta

A tetejére

Elkészítés

A tészta

  1. Egy kis lábasba kimérjük a vajat valamint a mézet, és kis lángon felolvasztjuk. Amikor a margarin teljesen elvegyült a mézzel, az egész lábast egy hideg vízfürdőbe tesszük.
  2. Amíg a mézes keverék hűl, egy másik edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat (cukor, liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fűszerek, citromhéj, narancshéj). Lehet egyébként mézes fűszerkeveréket is használni, ehhez az adaghoz egy csomag szükséges.
  3. A kihűlt mézes margarinhoz hozzáteszünk 2 egész tojást, amit elkeverünk benne, majd ezt az egészet a lisztes keverékhez adjuk, és tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát legalább 6 órán át hűvös helyen pihentetjük, de az a legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk.
  5. Ezek után szépen egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, úgy hogy a nyújtófát is belisztezzük, hogy ne ragadjon rá a tészta. Kb. 5 mm vastagra próbáljuk kinyújtani, az az ideális.
  6. Formákkal kiszaggatjuk a tésztát, egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük, és nem tovább! Kisebb-nagyobb csillag formákból én hatféle méretet használtam, és a mindegyik méretből 3-3 db-ot szaggattam ki a karácsonyfához. A megmaradt tésztát pedig a hagyományos mézeskalács formákkal szaggattam ki.
  7. Amikor kihűlt a mézeskalács, akkor lehet is díszíteni. Egy habzsákba tegyük bele a mázat, majd először rajzoljunk egy kontúrt a süteményen a mázból, majd töltsük meg a kontúr által határolt terültet a mázzal és nyomjuk bele a cukorkát. Várjunk, míg megköt a máz, és szépen pakolgassuk egymásra a csillagokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4940
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Adrikaa 8 recept

Úgy indult az egész, hogy itt az oldalon találtam egy nagyon szuper mézeskalács receptet. :) Miután már kipróbáltam a receptet egy klasszikus formában, úgy döntöttem, hogy a karácsonyi asztal nagyszerű ehető dísze lesz majd egy mézeskalács karácsonyfa :)    Az eredeti mézeskalács receptet itt találod!  

Hozzávalók

A tészta

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!