r
Nosalty Logó

Mézeskalács 12.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Beus
Mézeskalács 12.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 1046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 4188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808.9 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 4188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze a mézet a cukorral és a fűszerkeverékkel.
  2. Forraljuk fel a keveréket.
  3. Húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a szódabikarbónát.
  4. Hagyjuk pezsegni 4-5 percig. Kevejük bele a vajat, majd a tojást és a lisztet.
  5. Pihentessük a tésztát egy pár órát a hűtőben, de legjobb ha egy egész éjszakát.
  6. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  7. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vékonyra a tésztát, majd szaggassuk ki.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük világosra (6-7 perc).
  9. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
  10. Ha kihűlt, díszítsük cukormázzal.
  11. Habosítsuk fel a tojásfehérjét robotgéppel.
  12. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és keverjük 5-6 percig.
  13. Töltsük kis méretű zacskóba, vágjuk le a sarkát, és díszítsük ki a formákat.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 55315
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok mézeskalács receptet kipróbáltam már, de ez idáig egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezt a receptet viszont családi szavazás alapján megtartom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!