r
Nosalty Logó

Mézes piskóta vigyorka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vigyorka
Mézes piskóta vigyorka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2024 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    1046 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2025 micro
Összesen 2024 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgákat kikeverjük a fűszerekkel, a cukorral, a mézzel és a vízzel. A kétfajta lisztet és a sütőport egymással elvegyítjük.
  2. A felvert tojáshabot és a sárgájával elvegyített cukros-fűszeres masszát összeöntjük, majd lassan adagolva, óvatos mozdulatokkal egy fakanál segítségével homogén állagúvá összeforgatjuk a nedves és a száraz hozzávalókat. Én 3-4 marékkal adagoltam, mire az összes lisztes keverékem el lett dolgozva.
  3. Egy tepsit kiolajozunk, megszórunk liszttel, és beletöltjük a piskótát. Előmelegített sütőben, 170°-on 20-25 percet sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A kihűlt piskótát félbe vágjuk, és megkenjük a lekvárral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1397
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 08.

Ajánló

Nekem nagyon hasonlít gyerekkorom egyik kedvenc csokijához, a Bombihoz, így legközelebb tuti csokimázat is fog kapni, és egy savanykásabb lekvárt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vigyorka 1 recept

Nagyon ettem volna valami édes sütit, viszont alapanyag híján voltam. Ezek az alapanyagok mindig vannak itthon, így született meg ez a gyorsan elkészíthető finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek