r
Nosalty Logó

Mézes-kefíres pulyka rukkolasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-kefíres pulyka rukkolasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2846 micro
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2846 micro
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet felvágjuk vékony csíkokra. A kefirt kikeverjük a mézzel (nekem hársméz van itthon, de szerintem bármi mással jó, a hársnak eléggé karakteres íze van), és ebbe a keverékbe zúdítjuk a pulykacafatokat. Egy órára hideg helyre tesszük, és addig elmosogatunk. Félig (nem az erősségem ez a sport...).
  2. Majd a husit nagyjából lecsepegtetjük, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Ilyenkor szórunk egy kis sót is a husira. (FIGYELEM: a piruló-sülő fehér trutyi először felhabzik -méz-, elkezd picit bebarnulni, karamellizálódni, majd pattog, de nagyon. Ezért én kb. fél dl vizet öntöttem a husi alá, el kell, hogy áruljam, ideig-óráig segített csak ez a megoldás, de volt legalább 5 pattogásmentes percem.)
  3. Mikor a husin már barnás bevonatot képzett a mézes kefir, megkóstoljuk a husit (elégettem a számat, meglepően konstatáltam, hogy jéééé, ez ehetőőő, mi több, bármikor megenném), majd lezárjuk alatta a gázt.
  4. Egy marék rukkolát átmosunk, lecsepegtetünk, konyhai papírtörlőn leszárítunk.
  5. A marék diót apróra vágjuk, és kicsit megpirítjuk (jó tanács: ha már majdnem jó, akkor zárjuk el alatta a gázt, mert ha jól megpirítva még a forró serpenyőben marad, tovább pirul, és a végén megkeseredhet-megéghet).
  6. A salátát egy tányérra halmozzuk, megszórjuk sóval, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ráhelyezzük a húsdarabokat, rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk dióval.
  7. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9233
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor beléptem a boltba, azzal a szent elhatározással indultam a tejespult felé, hogy csak veszek egy kis túrót/ fetát, és szépen hazabattyogok, megcsinálom a snidlinggel és fetával/ túróval töltött pulykámat. Igen ám, de eszembe jutott az az iszonyat mennyiségű dió, amit anyutól kaptam (biodió :D), és gondoltam, azt is belekombinálom valami salátába. Telefon anyunak: Szia, itt állok a bolt közepén, a diót mivel lehet enni? (körülöttem állók érdekesen néznek rám)... mikor már 10 perce tanakodtunk a köreten, megkérdezte nemes egyszerűséggel, hogy miért nem csinálok pulykasalátát? Hát persze, miért ne?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?