r
Nosalty Logó

Mexikói csípős tortilla leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mexikói csípős tortilla leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 88 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    181.1 g

Zsír

  • Összesen
    249.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11974.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2024 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2632 mg
  • Nátrium
    6643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2044.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    1183 micro
  • β-karotin
    5567 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3181 micro
Összesen 3692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    655 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Melegítsük előa sütőt 180 fokra. Egy tálban alaposan forgassuk át a félbevágott paradicsomokat fél deci olívaolajjal, 1 teáskanál sóval és egy csipetnyi borssal. Terítsük szét egy tepsiben, és addig süssük, míg a paradicsomok halványbarnáváválnak, kb. 25-30 percig.
  2. Amíg a paradicsomok sülnek, egy nagy fazékban pirítsuk meg a zellert, a hagymát, a fokhagymát, a chili és jalapeño paprikát a maradék olajban. Kavargassuk gyakran, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.
  3. Adjuk a fazékhoz a csirkehúsleves alapot, a lime juice-t, a cayennet, chili port, köményt, paprikát, babérlevelet és az immár puhára sült paradicsomokat. Hozzuk forrásba az egész mixet, és hagyjuk főni kb. 20 percig.
  4. A következőlépés kihagyható, de mint már a hozzávalóknál említettem, én a krémesebb leveseket kedvelem. Miután a levesalapot hagytuk kellőideig főni, öntsük az egész keveréket egy nagy méretű konyhai aprítógépbe,vagy kézi botturmix-szal aprítsuk fel a fazékban a keveréket. Az elkészült, immár sima levesalaphoz ízlés szerint öntsünk főzőtejszínt (én a halvány barnás-narancssárgás színttűzöm kimindig célnak).
  5. A levesalaphoz adjuk hozzáa felcsíkozott csirkemell darabokat, és hagyjuk főni kb. 10-15 percig, míg a csirkemell át nem főrendesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23702
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy kedves mexikói ismerősömtől kaptam. A recept elvileg eredendően Eva Longoria étterméből származik. Ezt megerősíteni nem tudom, viszont azt igen, hogy a végeredmény isteni, és biztos hogy nem marad a nyakadon:). A fűszerezés egy enyhén csípősebb változata a levesnek. Mi szeretjük a kicsit ütősebb ételeket (na nem azt, ami leégeti a szájpadlásod, de azért lehet, hogy a szemed könnybe lábad tőle), úgyhogy a chili adagolásnál nyugodtan megborulhat az üveg, ha te sem bánod a pikánsabb ételeket.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!