r
Nosalty Logó

Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

Összesen 1068 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

Összesen 4271 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

Összesen 205 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1068 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 4271 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

Elkészítés

Palacsintához

  1. A szokásos módon összeállítjuk a palacsintatésztát, és pár órára hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, ásványvizet, folyamatos kevergetés mellett.
  4. Végül beleöntjük az olajat.

Palacsinta sütéséhez

  1. A palacsintákat kevés olajon vagy vajon készre sütjük.

Töltelékhez

  1. A túrót villával összetörjük, és ízlés szerint cukrozzuk.
  2. A (hideg!) tejszínt kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan elkeverjük a túróval.
  3. A mentát alaposan megmossuk, és vékonyan felcsíkozzuk, majd hozzákeverjük a túrós töltelékhez.
  4. A tölteléket tálalásig hűtőbe tesszük, és jól behűtjük.

Eperraguhoz

  1. Az epreket megmossuk, csumájukat eltávolítjuk, és felkockázzuk.
  2. Kevés vizet öntünk alá, belecsurgatjuk a mézet, és nagy lángon besűrítjük a ragut.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2626
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval
A kis gasztronauta 142 recept

Pár éve láttam egy főzőműsorban ezt a kombinációt, és azóta várta, hogy végre eperszezon legyen, és elkészíthessem. Akkor a legfinomabb, amikor a palacsinta még langyos, a túróhab hideg és az öntet forró. Hmmmm... :)

Hozzávalók

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek