r
Nosalty Logó

Mentás-gyömbéres mascarpone meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Mentás-gyömbéres mascarpone meggyel
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 783 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss mentaleveleket hideg vízzel leöblítjük, majd mozsárba tesszük 1 cs vaníliás- illetve 2 ek sima cukorral. (Félreteszünk pár levelet a meggyhez és díszítéshez.) Mozsártörővel addig törjük, amíg egynemű lesz. Hozzáreszelünk kevés friss gyömbért, ezzel is tovább törjük. Hozzáadunk 1 ek citromlevet.
  2. A mascarponekrémet a tejszínnel lazítjuk, és hozzákeverjük a mentás-gyömbéres-citromleves cukros pépet. Ha élénkebb zöld színű krémet szeretnénk, pár csepp zöld ételfestéket is belekeverünk. Az elkészült krémet fagyasztóba tesszük 10 percre.
  3. A fagyos meggyet egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a bort, a balzsamecetet, a maradék cukrot, 2-3 összetépkedett mentalevelet, citromlevet, és ízlés szerint gyömbért. Ezt közepes lángon addig forraljuk, amíg besűrűsödik, szirupossá válik.
  4. Összeállítjuk az édességet. A mascarponekrémet kivesszük a mélyhűtőből. Üvegpoharakba adagoljuk úgy, hogy krémmel kezdjük a rétegezést, és a szirupos meggyel fejezzük be. Mentalevelekkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4258
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

A menta-mascarpone-meggy hármasból szerettem volna egy izgalmas desszertet kreálni. Ez lett belőle. Üde zöld selymes krém, savanykás balzsamos meggyel kiegészülve. Szerintem isteni és könnyű. A mascarponés krémet édes tejszínhabbal is lazíthatjuk, mielőtt poharakba adagolnánk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!